KUBERNERI KUUKIRI – JUULI 2023

Loo lootust maailma – Create Hope in the World

Rotary 2023-2024 aasta on nüüdseks käimas. Juunis andsid presidendid klubides ketid üle tulevastele presidentidele. Mõned sündmuseid toimusid klubisiseselt, kuid klubid korraldasid ka mitmesuguseid klubidevahelisi sündmusi. Suurepärane!

Palju õnne kõigile uutele presidentidele nende uues rollis!

Meie piirkonna esimene Eesti kuberner, Urmas Kaarlep, andis juuni alguses toimunud üritusel mulle üle kuberneri keti. Kett on küll kaelas raske, kuid sellelt saab lugeda meie piirkonna pikka ja väärtuslikku ajalugu. Teeme koos sellest suurepärase Rotary aasta.

Rotary liikumine jõudis Euroopasse 1911. aastal, Soome 1926. aastal ja Eestisse 1930. aastal, selle taga on pikk ajalugu ja palju head tööd. Ajalugu ja minevikku tuleb austada ja väärtustada, kuid samal ajal peame ajaga kaasa liikuma, et vastata meie aja väljakutsetele.

Jaanuaris kuulutas Rotary Internationali uus president, šotlane Gordon MCInally, välja oma aasta teema – “Loo lootust maailma” -, mis on praegusel ajal sobiv teema, arvestades rasket pandeemiaperioodi, mis tekitab muret ja ebakindlust. Teisest küljest on Euroopas sõda, puudus ja kriisid kõikjal, nii kodus kui ka kogu maailmas.

Gordon McInally julgustab meid keskenduma muu hulgas vaimse tervise küsimustele ja andma oma panuse, et aidata meie ümber olevatel inimestel näha lootust, tunda end paremini ja uskuda paremasse tulevikku. Oma teemat tutvustades jagas Gordon McInally kogemusi enda ja tema lähedaste elust.

Teema ümber saab korraldada üritusi, seminare ja suuri või väikeseid teenistusprojekte. Kuid kõige tähtsam on see, et me peame klubides üksteisest hoolima, üksteist toetama ja julgustama oma kogukondades. Teeme oma klubitegevused selliseks, et need julgustaksid osalema ja osalejad kogeksid kogukonnatunnet ja head osadust. Paljudel juhtudel võib isegi väike tegu midagi muuta.

Minu kodupiirkonnas Hki-Haagas pani üks eakas inimene klubi teadete tahvlile kirja, tänades selle päeva toreduse eest, sest ta oli jooksurajal kohtunud inimesega, kes oli peatunud temaga rääkimiseks. Sõnumi kohaselt polnud ta kaks nädalat kellegagi rääkinud. See lugu liigutas mind nii, et oma hommikuse jalutuskäigu ajal püüan alati teisel pool teed olevatele inimestele tere öelda.

Nüüd on meil veel suvi. Me naudime suviseid üritusi, loodust. Augustis ja septembris naaseme klubidesse uute ja värskendatud tegevustega.

“Kui rahvusvaheline Rotary juht püüab kunagi suunata mõne klubi tegevust, on selge, et ta on läinud liiga kaugele.”

See ülaltoodud tsitaat pärineb Paul Harriselt, Rotary liikumise rajajalt aastast 1912.

Ma usun klubide teadmistesse ja kogemustesse ning oskusteabesse. Nii saame koos edasi liikuda.

Tähtsad kuupäevad

Kuu valikud

15.04.2023 D1420 District Conference “IMAGINE” and Gala “Saturday Night Fever” – Thank You!

Olen uskumatult tänulik aprillis toimunud vägeva ja väärtusliku D1420 piirkonna konverentsi eest. Sel päeval /…/

Loe lisaks

Haapsalu Rotary klubil tuleb 30. Aastapäeva pidustus 30.09.2023!

Loe lisaks

Teisi uudiseid piirkonna kodulehelt ja Eesti Rotary klubide lehelt. .

Kuu kasulik nipp

Uus Rotary aasta, uus missioon ja sadu kohtumisi ees? Kas teadsite, et Rotary brändikeskuses on lihtne luua oma Rotary visiitkaart! Proovige seda ja teile meeldib see!!

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.