Eesti Rotary Keskuse visiit Lätti, 2013

Teisipäeval, 3. detsembril võttis Eesti Rotary Keskuse juhatus ette visiidi Lätti, et mälestada Eesti rotariaanide nimel Riia kaubanduskeskuse tragöödias hukkunuid ning avaldada kaastunnet Läti rotariaanidele ja inimestele.
Meie neljaliikmelist delegatsiooni (Arvo V., Peep M., Raivo H. ja Sirje K.,) oli RC Riga Ridzene klubikoosolekule tervitama tulnud lisaks mitmetele külalistele Läti teistest klubidest ka Eesti Vabariigi suursaadik Mati Vaarmann, kes oma sõnavõtus tunnustas Eesti rotariaanide ühisalgatust teha piiriülest koostööd Läti rahvast tabanud õnnetuses kannatanute abistamiseks, nimetades seda ajalooliseks sündmuseks. Teadaolevalt on tegemist esimese omataolise algatuse ja koostööga alates 1932. aastast, mil loodi esimene klubi Lätis. Ka avaldas suursaadik lootust, et head suhted Eesti ja Läti rotariaanide vahel ei katke ka tulevikus.
Fondist ja toetusest: ühiselt allkirjastati resolutsioon, milles sätestati kogutavate vahendite säilitamine fondis “Latvijas Rotari Atbalsta Fonds”seni, kuni on selgunud õnnetuses kannatada saanud abivajavad sihtgrupid ja iseäranis need, kes kohesest riigi, kindlustusseltside ja muude organisatsioonide tähelepanust kõrvale on jäänud.
Kokkuvõtvalt: meie visiit kinnitas veendumust, et ellukutsutud toetusprojekt ja mälestuskontserdid on üks õigetest ja võimalikest viisidest, kuidas me rotariaanidena saame ühiskonda teenida ka kriitilistel momentidel.

 

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.