Kuberneri kuukiri 7 – jaanuar 2013

PIIRKONNA 1420 ROTARIAANIDELE

JAANUAR ON TEGEVUSE AKTIVEERIMISE KUU
Meie piirkonnas on esimene poolaasta selja taga ning enamus klubisid on võtnud käsile ja oma plaanidesse tegevuse aktiveerimise Rotary Internationali püstitatud tähiste kohaselt. Meie ühine eesmärk on meie tegevuse vormi ja sisu muutmine  selliseks, et tänapäeva töölkäiv osa elanikkonnast peaks seda huvitavaks ja ühiskonda teenivaks. Tegevusvormid on mitmekesised ja on alati seotud klubi tegutsemiskeskkonnaga. Ülesanne ei ole ülejõu käiv ega eriti raske, kui tegutsetakse avatud meeltega ning sooviga midagi uut katsetada.  Meil kui praegustel Rotary aate kandjatel on kohustus anda rotariaanlus üle uuele põlvkonnale paremana kui meie selle vastu võtsime. See peab olema  meie kõikide juhtmõte meie tegevuses.

Jaanuari – veebruari vahetusel 2013 algavad uute klubiametnike koolitused, mis jätkuvad ka märtsis. Erinevalt eelmistest aastatest ehk ei anna  tuleval suvel toimuv ametnike vahetus alust praegusele ametnikkonnale oma töös lõdvaks lasta. Eriline põhjus peitub ka selles, et aastavahetuse Tervisekaardi tulemused ei olnud piirkonna klubide jaoks meelitavad. Võrreldes varasema raportiga on toimunud tulemustes märgatavaid muutusi. Tervisekaardi tulemused on saadetud asekuberneridele ja nad arutavad need koos klubidega läbi. Kui tulemuste kohta ei ole midagi kuulda, küsige nende kohta asekuberneridelt. Tundub, et tööd on meil kõikidel ees palju.

PIIRKONNAKUBERNER 2015-2016
Piirkonnakuberneri 2015–2016 kandidaadiks on valitud (RI otsustab lõplikult) AG Ritva Heinonen Helsinki City West Rotaryklubist. Ta jätkab järgmisel rotary-aastal ka Lääne-Uusimaa asekubernerina. Palju õnne Ritvale!

PROJEKTIKOOSTAMISE VÕISTLUS
Piirkond kuulutab välja võistluse sellise Future Vision Plan kohase projekti koostamiseks, mis esindaks meie organisatsiooni vastutust ühiskonna ees ja eeldaks mitme klubi osalemist projekti teostamises.
Projekti idee  peab olema uus ja varem läbi viimata ning olema suunatud meie piirkonna territooriumile. Projekti rahaline väärtus ei ole määrav, vaid raskuspunkt on rotariaanide isiklikul panusel ja pühendumisel. Projekti peab saama ka korduvalt läbi viia piirkonna erinevates paikkondades.
Parima ettepaneku teinud klubi autasustatakse 1000 euroga ja teine koht 500 euroga. ˇüriina toimib  piirkonnanõukogu, kellel on õigus kiita taotlused heaks või need tagasi lükata.
Kirjalikud ettepanekud tuleb saata hiljemalt 28.2.2013 piirkonnasekretärile. Tulemused avaldatakse PETSil.

TÄHTAEGU JA MEELEPIDAMIST
1. SAR-raportid on vaja saata kohe teele.
2. 2012.–2013. a (ehk jooksval rotary-aastal) lõpeb piirkonna abirahade taotlemistähtaeg 30.01. Taotlused tuleb saata Tapani Peltonenile.
3. 2013.–2014. a (ehk tuleval rotary-aastal) lõpeb District Grants (end. piirkonna abiraha) taotlemise tähtaeg 28.02. Taotlused tuleb saata Harry Hedmanile.
4. Rotary Fondi seminar toimub 9.2.2013 Tamperes. Lisainfo Soome Rotary ja piirkonna kodulehelt.
5. Piirkonna eelolevad sündmused leiate meie kodulehelt.
6. Rotary-dollari kurss on endiselt USD 1 = 0.77e

KLUBIDE SÜNDMUSED PIIRKONNA KODULEHELE
Piirkonna koduleht on see kanal, mille kaudu saab vahendada teavet piirkonnas toimunutest või toimuma hakkavatest sündmustest.
Klubidel ja klubide komiteedel palun saata teie tegevuse kohta lühikesi teateid, kutseid sündmustele, aruandeid tegevuse kohta piirkonnasekretärile, kes laeb need üles kodulehele.
HEAD ALANUD 2013. AASTAT!

Harry Hedman
DG 2012–2013

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.