Pärnu Rotary Klubi nimetas sihtasutus Pärnu Rotary Noortefond tänavused stipendiaadid

22. mai 2023, Villa Ammendes toimunud klubiüritusel nimetas sihtasutus Pärnu Rotary Noortefond tänavused stipendiaadid, kes kõik pälvisid rahalise stipendiumi summas 2000 eurot.

Stipendiumi saajate hulgas olid noor kunstnik Kirke Kirt, tugispetsialist Emma-Marie Nõmm ja sihtasutus Pärnu Vabahariduskeskus.

17aastane Kirt on noore kunstnikuna olnud viis õppeaastat Pärnu Kunstide Kooli süvaõppe üks usinamaid ja kohusetundlikumaid õpilasi. Hetkel õpib ta kunstide koolis juba kuuendat aastat õpetaja Tiina Kesküla joonistamise – ja kompositsiooni ringis. Kirtil on õpetajate sõnul kunstniku silma ja kätt, jõudmaks kunstimaailmas kaugele. Juhendajad on seisukohal, et neiu töökus, pühendumine ja järjekindlus teevad talle ainult au. Seda, et ta on hetkel Eesti parim noor kunstnik, näitab ka tema võit 2023 aastal Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemiakonkursil.

Emma-Marie Nõmm on 22aastane Pärnu Kuninga Tänava Põhikooli tugispetsialist, kes tuli Tallinnast kodulinna erialasele tööle. Hetkel plaanib ta koolis töötamise kõrval jätkata ka eripedagoogika õpinguid magistriõppes. Lisaks koolmeistrile on Nõmm andekas võrkpallur, kellele tänavu riputati kaela Eesti Meistrivõistluste I liiga kuldmedal.

Sihtasutus Pärnu Vabahariduskeskus, mille eesmärgiks on ette valmistada esitlus ja koostada lavakava Raimond Valgre loomingu jäädvustamiseks Eesti kultuuripärandina.

Pärnu Rotary klubi poolt 2004. aastal asutatud sihtasutus Pärnu Rotary Noortefond on oma tegevuse ajal jaganud stipendiume rohkem, kui 80ele stipendiaadile.

 

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.