Kuberneri kuukiri 5 – november 2012

KUBERNERI KUUKIRI PIIRKONNA 1420 ROTARIAANIDELE

Head rotariaanid

Novembrikuu teema ja koolitus
Alanud kuu on pühendatud  Rotary Fondile ning sellega tahetakse tuletada kõikidele rotariaanidele meelde, et meie tegevus ei kohaliku ega rahvusvahelisel tasandi organisatsioonina ei oleks võimalik ilma piisava rahastuse ega annetusteta. Annetused End Polio Now kontole või iga-aastasesse fondi on see selgroog, mille toel kogu meie tegevus püsib. Uue süsteemi jõustumise järel ei saa järgmistel aastatel need klubid, kes ei ole Rotary Fondi toetanud, ka ise fondilt toetusi oma projektide elluviimiseks. Selles mõttes on ka iga väike annetus oluline.
Uus rahastamissüsteem eeldab ka, et Rotary Fondilt toetust saav klubi oleks sertifitseeritud (st klubi haldus ja toimimisviisid vastavad Rotary Fondi määrustele). Sertifitseerimise esimene tingimus on klubis Fondi asjadega tegeleva ametniku osalemine piirkonna korraldatud Future Vison Plan koolitusel. Selline koolitus korraldatakse 22. novembril alates kella 18.00 Kalastajatorppas Helsingis.  Koolitus on tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine piirkonnasekretäri Mikko Suotsalo meilile mikko.suotsalo(at)pp.fi. Ainult e-emailile saadetud registreerumine läheb arvesse. Samas kohas toimub kell 16.45 Munkkiniemi Rotaryklubi koosolek, kuhu on koolitusel osalejad samuti oodatud.
Rotary Fond on tunnustanud Helsinki City West klubi liiget Kari Tallbergi pikaajalise ja tulemusrikka töö eest Rotary Fondi heaks, omistades talle fondi kõrgeima autasu. Piirkond ühineb õnnitlustega, tõdedes, et tunnustatud on väärikat inimest.

Piirkond 1420 siirdub sotsiaalse meedia ajajärku
Meie piirkonna rotariaanidele avaneb võimalus kommenteerida ja osaleda vestlustes meie piirkonna kodulehel. Umbes aasta tagasi vahetasime piirkonna kodulehe platvormi ning selle üks põhjus oli rotariaanide kaasamine sotsiaalsesse meediasse. Nüüd on aeg astuda järgmine samm.
Rotary-vend Christian Lupander, kes tegutseb vabatahtliku tehnilise toena, saadab kõikidele piirkonna rotariaanidele, kelle meiliaadress on teada, kasutajatunnuse ja salasõna. Nendega saate hakata jätma kommentaare ja oma nägemusi piirkonna tegevuse kohta.  Piirkonna kodulehe aadress on http://rotary1420.org/piiri/ .
Usun, et see võimalus edendab meie omavahelist paremat suhtlemist. Külastage kodulehte ja olge aktiivsed!

End Polio Now
Piirkond on olnud aktiivne ja võtnud samme Soome „This Close“ saadiku saamiseks toetamaks meie tegevust. Arkkiaater Pelkonen on lubanud võtta see ülesanne vastu. Piirkond saadab kõikidele klubidele tasuta voldikuid jagatavaks annetuste tegijatele või kasutamiseks tutvustava materjalina. Materjal on tasuta. This Close plakateid trükitakse vaid sellisel hulgal, mida meie klubid vajavad ja hind (tagasihoidlik) moodustub selle alusel. Eeltellimusi saab teha aadressile lohikoski(at)welho.fi .

Kuulutus talentide leidmiseks
Meie piirkonnas on tehtud algatus oma orkestri moodustamiseks. Kõiki piirkonna muusikaharrastajaid palutakse võtta lisainfo saamiseks ühendust Liisa Stjernbergiga.
Lucia-pidu 15. detsembril Börsiklubis Helsingis
Helsinki International on mitmel aastal korraldanud heategevuslikel eesmärkidel ja omavahelise suhtlemise edendamiseks Lucia-pidu. Tänavu on Lucia-pidu saanud piirkonnaülese ürituse staatuse ning ma loodan, et võimalikult paljud piirkonna rotariaanidest koos abikaasadega saavad sellel ühisel jõulueelsel peol osaleda.
Täpsem info ja registreerumine Helsinki International RC kodulehe kaudu.

Eelseisvaid sündmusi

  • jaanuaris-veebruaris toimuvad territoriaalsed eel-PETS-id. Ajakava ja programm teatatakse hiljem. Sündmus on mõeldud eelkõige tulevastele presidentidele ja sekretäridele ning klubi valitud kolmandale isikule. Osalemismaks 60 €. Osaleda võivad ka teised soovijad.
  • üleriigiline Rotary Fondi seminar peetakse 9. veebruaril Tamperes. Hilised tegutsejad saavad seal paigata auke oma teadmistes.

Rotary-dollari kurss
Novembris on Rotary-dollari kurss 0,77 €
Head piirkonna rotariaanid, kui teil on mõtteid, kuidas võiksime edendada oma tegevust või kõrvaldada takistusi hea rotariaanluse teelt, võtke ühendust oma territooriumi asekuberneri või minuga.

Tervitades
Harry Hedman
Piirkonnakuberner

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.