Kuberneri kuukiri 1 – juuli 2009

Head klubide presidendid ja sekretärid, austatud rotariaanid

Rotary-aasta 2009-10

Oleme jälle uue rotary-aasta alguses koos uute ametnike ja uute mõtetega. Rotary Internationali presidendi ameti on võtnud üle šotlane John Kenny. Ta on valinud rotary-aasta teemaks The future of Rotary is in your hands – Rotary tulevik on sinu kätes..

Kenny ei ole andnud nõu, kuidas tulevikku luua, seda ehitatakse erinevates klubides ja piirkondades erinevatele põhjadele. Kenny ei käivitanud ka ühtegi uut rahvusvahelist programmi, vaid rõhutas juba varem algatatud programmide olulisust. Eriti tähtis on lõpusirgel olev PolioPlus programm, mille pürgimus on hävitada lastehalvatus kogu maailmast. Lastehalvatust esineb veel neljas riigis, kuid kui seda sealt ei kaotata, hakkab see haigus uuesti levima riikidesse, kust see juba on kord hävitatud. Meie piirkonna klubidel tuleks kasvõi egoistlikel kaalutlustel toetada lastehalvatuse hävitamise kampaaniat.

Meie piirkond ehitab tulevikku vastavalt piirkonna kodulehel olevale aastaplaanile.  Loodan, et klubid loovad oma tulevikku mingi väikese uuenduse  kaudu.

Ametiraha vahetus

Head presidendid, olete saanud oma ametiraha, tänanud eelkäijat ja esitlenud oma tulevikunägemusi. See on hea algus. Kuberneri ametiraha vahetus toimus Munkkiniemi klubi korralisel koosolekul 18. juunil. Sain oma eelkäijalt Heimo Nummelalt raske ametiraha ja veel viimased nõuanded. Tahan siinkohal veelkord tänada Heimot tema aktiivse ja innovaatilise tegevuse eest rotariaanluse heaks. Minu mõtted ametiraha vahetuse puhul leiate kuukirja lisast. RI uus president  John Kenny sai presidendi ametiraha D.K. Leelt  Birminghami konvendil 24. juunil kilti riietunud klubivendade hurraa saatel.

Kuberneri klubivisiidid

Külastan suve lõpus ja sügisel kõiki piirkonna 74 klubi, kaasa arvatud Eesti 14 klubi. Minu abikaasa, Finlandia Hall RK past president Sirkka-Liisa Lahtinen saadab mind, juhul kui teisiti ei teatata.  Esimene külastuspaik on Ekenäsi RK 30. juulil ja viimane Kampi RK 26. novembril. Klubivisiitide kuupäevad ja kellaajad leiate piirkonna kodulehelt. Sealt võib kontrollida, kas klubi on oma programmis reserveerinud kuberneri visiidiks õige päeva.

RI kuu teema

Paul Harris ütles kord, et õppimisvõime on inimese kõige võimsam töövahend.  Sellele töövahendile lisab jõudu oskus lugeda ja kirjutada. Nii on RI valinut juulikuu teemaks just lugemis- ja kirjutamisoskuse.

Aktuaalseid küsimusi

• ” Aktiivse Rotary-klubi tegevuskava”  tuli saata 1. juuliks asekuberneridele. Kõik klubid ei ole seda veel teinud.
• Juulis tuleb teha poolaasta raport (SAR) ja saata see RI  Zürichi büroosse. Raportil peab olema nii  presidendi kui sekretäri allkiri.
• Juulis tuleb maksta RI per capita maksud poole aasta eest.
• Juuni osalemisstatistika tuleb kanda SR liikmete andmesüsteemi hiljemalt 15.7.
• Piirkond 2060 korraldab 24.-27.9.2009 Itaalias rahvusvahelise Rotary tenniseturniiri. Turniiri kutse on lisas.
• Piirkond 1410 on korraldanud paikamisvõimaluse Tall Ships’ Race’i jälgima tulnud rotariaanidele Soome Kunstiakadeemia aulas 25.-27.7.2009 kella 10-18.

Rotary-dollar

Maksude maksmisel RI-le või Rotary Fondile kasutatakse dollari väärtuse ekvivalendina nn rotary-dollarit. Selle praeguse hetke kurss on 1 USD =  0,73 EUR.

Veebilehed

Piirkonna kodulehe aadress on www.rotary.fi/1420 ja Soome Rotaryl  www.rotary.fi. Mõlemalt leiab hulgaliselt kasulikku infot.
Head suve!

Aatos Lahtinen
DG 2009-10

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.