D1420 kuberneri juuni sõnumid – kuukiri

Austatud rotariaanid!
Tänan kõiki, kes tegid midagi rohkem selleks, et Rotary oleks veel toredam, et meid oleks rohkem ja me teeksime rohkem head.
Suurimad üritused aasta jooksul olid kindlasti meie suurepärane konverents Tallinnas ja Silakkasoutu Soomes.
Põhjust uhke piirkonnas olla on meil kindlasti ka noorsoovahetuse ja Rotaracti üle. Kutsun üles rohkem toetama noori läbi noorsoovahetusesse panustamise, Rotaractorite kaasamise ja mentorluse.
Olen aasta jooksul palju mõelnud Rotary jätkuvuse peale. Mul on tekkinud uskumus, et mis töötab on positiivsus. Olgem positiivsed ja teeme kõik, et meil oleks Rotarys tore. Eestis öeldakse „kus viga näed laita, siis tule ja aita“, ei öelda „kus viga näed laita, seal tule ja kritiseeri“. Vähem kriitikat ja rohkem kaasalöömist, ühist tegutsemist.
Kui me tahame elada sellises ühiskonnas, millises ma tahame, siis peame kaasa lööma selle ehitamises. Kui me tahame olla osana sellises Rotaryst, millisena tahame Rotary näha, siis peame kaasa lööma selle ehitamises. Lihtsalt kriitika, et mida kõik teised võiksid/peaksid teisiti tegema, ei vii meid edasi, pigem h ävitab meie positiivset vaimu.

Kuna need on minu viimased sõnumid piirkonna kubernerina, siis tahan jätta maha filosoofilised põhimõtted, mis on mind kuberneri aasta jooksul toetanud:
Rotary-s ei ole asju, mida PEAB tegema, on asjad, mida me TAHAME teha. Sõnal TAHAN on positiivne energia. Sõnal PEAB on sees hirmu energia. Otsime üles enda seest ja aitame teisi otsida üles seda, mis paneb meid TAHTMA panustada rohkem.

See VÕI Teine asemel mõtleme et NII See KUI Teine? Vastandumise asemel otsime võimalusi üksteise tegevusi toetada. Vanemate rotariaanide mõtted ja teod on sama väärtuslikud kui noorte rotariaanide mõtted ja teod. Kehtib ka vastupidi.

Hommikul ärkan üles mõttega, et annan täna oma parima ja õhtul lähen magama mõttega „on nagu on“. See põhimõtte aitab hoida meie tervist ja samas teha tegevusi, mille tulemuses me ei ole kindlad. Vaatamata sellele, et me ei ole kindlad, me ei jäta neid tegemata.

Eesti Rotary on aastaga kasvanud 3%. Number ei ole suur ja lõpuks ei olegi numbrid olulised. Palju olulisem, kuidas me ennast ise tunneme. Kui me ütleme ja usume, et Rotary on TORE, siis ta ongi TORE ja saab veel toredamaks.
Veelkord suur aitäh kõigile panustajatele selle toreda Rotary aasta eest! 
Piirkonna D1420 kuberneri sõnumid: https://youtu.be/_cIfpzpH3vw
Head vaatamist ja kuulamist!
 
Rotary on tore!
DG Urmas Kaarlep
***
Arvostettu Rotari!

Kiitos kaikille, jotka tekivät jotain enemmän tehdäkseen Rotarystä entistä paremman, saadakseen meitä enemmän ja tekemään enemmän hyvää.
Vuoden suurimmat tapahtumat olivat ehdottomasti hieno konferenssimme Tallinnassa ja Silakkasoutu Suomessa.

Meillä on varmasti syytä olla ylpeitä nuorisovaihdosta ja Rotaractista. Toivon, että tuemme enemmän nuorisovaihtoa, kutsumme Rotaractoreita mukaan ja olemme heille mentoreiksi.
Olen vuoden aikana miettinyt paljon Rotaryn kestävyydestä. Olen alkanut uskoa, että positiivisuus toimii. Ollaan positiivisia ja tehdään kaikkemme pitääksemme hauskaa Rotaryssa. Virossa sanotaan “missä näet vian, tule auttamaan”, ei sanota “missä näet vian, tule ja arvostele”. Vähemmän kritiikkiä ja enemmän osallistumista, yhteistä toimintaa.

Jos haluamme elää sellaisessa yhteiskunnassa, jonka haluan, meidän on osallistuttava sen rakentamiseen. Jos haluamme olla osa sellaista Rotarya, jonka haluamme Rotaryn olevan, meidän on osallistuttava sen rakentamiseen. Pelkästään kritisoimalla sitä, mitä muut voisivat/pitäisi tehdä toisin, ei vie meitä eteenpäin, pikemminkin se tuhoaa positiivisen mielemme.
Koska nämä ovat viimeiset viestini piirikuvernöörinä, haluan jättää taakseni filosofiset periaatteet, jotka ovat tukeneet minua koko kuvernöörivuoteni:
Rotaryssa ei ole asioita, joita meidän TÄYTYY tehdä, on asioita, joita HALUAMME tehdä. Sanalla HALUA on positiivista energiaa. Sanassa TÄYTYY olla pelon energiaa. Löydämme itsestämme ja autamme muita löytämään sen, mikä saa meidät HALUAMAAN osallistua enemmän.
Tämän TAI toisen sijasta tarkoitamme SEKÄ tätä JA toista? Vastakkainasettelun sijaan etsimme tapoja tukea toistemme toimintaa. Vanhempien rotarien ajatukset ja teot ovat yhtä arvokkaita kuin nuorten rotarien ajatukset ja teot. Myös päinvastoin on totta.

Herään aamulla ajatuksella, että teen tänään parhaani ja illalla menen nukkumaan ajatuksella “se on niin kuin on”. Tämä periaate auttaa meitä ylläpitämään terveyttämme ja samalla tekemään toimintoja, joiden tuloksesta emme ole varmoja. Vaikka emme ole varmoja, emme jätä niitä tekemättä.

Viron Rotary on kasvanut 3% vuoden aikana. Luku ei ole suuri, ja loppujen lopuksi numeroilla ei ole väliä. Paljon tärkeämpää on se, miten koemme itsemme. Jos sanomme ja uskomme, että Rotary on LOISTAVA, se on LOISTAVA ja tulee vielä mukavammaksi.

Jälleen kerran suuret kiitokset kaikille avustajille tästä loistavasta rotaryvuodesta!
Kuvernöörin kuukausittaiset uutiset: https://youtu.be/yzRgVjc2Rvc

Rotary on loistava!
DG Urmas Kaarlep

***
Dear Fellow Rotarians!

I thank everyone who did something more to make Rotary even better, having more of us and doing more good.
The biggest events during the year were definitely our great conference in Tallinn and the fantastic Silakkasoutu in Finland.

We certainly have a reason to be proud of the youth exchange and Rotaract in the region. I call for more support for young people through contributing to youth exchange, Rotaractor involvement and mentoring.

I have thought a lot about the continuity of Rotary during the year. I have come to believe that what works is positivity. Let’s think positively and do everything possible to have a good time at Rotary. In Estonia, they say, “Where you see a fault, come and help”, not “Where you see a fault, come and criticise”. Less criticism and more involvement, joint action.

If I want to live in the kind of society I want, I have to take part in building it. If I want to be a part of the kind of Rotary I want to see Rotary be, I have to get involved in building it. Simply criticising what everyone else could/should do differently does not move us forward; rather, it destroys our positive spirit.

As these are my last messages as district governor, I want to leave behind the philosophical principles that have sustained me throughout my year as governor:
In Rotary, there are not things we HAVE to do; there are things we WANT to do. The word WANT has positive energy. The word MUST have the energy of fear in it. We find within ourselves and help others find what makes us WANT to contribute more.

Instead of EITHER this OR the other, we mean BOTH this AND the other. Instead of confrontation, we seek ways to support each other’s activities. The thoughts and actions of older Rotarians are just as valuable as the thoughts and actions of young Rotarians. The opposite is also true.

I wake up in the morning with the thought that I will do my best today, and at night I go to bed with the thought, “It is as it is”. This principle helps us maintain our health and, at the same time, do activities, the outcome of which we are not sure. Despite not being sure, we will succeed in doing them.

Our membership number is just below 2400. But in the end, numbers don’t matter. Much more important is how we feel about ourselves. If we say and believe that Rotary is GREAT, then it is GREAT, and we feel even better.

Once again, many thanks to all contributors for this great Rotary year!
Governor’s Monthly news in English: https://youtu.be/tYmFL-vCqik

Rotary feels great!

DG Urmas Kaarlep

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.