Kuberneri kuukiri nr 11 – juuni 2016

HEAD ROTARIAANID

On kätte jõudnud nii selle rotary-aasta kui minu viimase kuukirja aeg.

Möödunud aasta on olnud kindlasti minu elu üks huvitavamaid, kuid ka raskemaid. Huvitavaks muutsid selle kõik need sündmused ja ülesanded, millega kubernerina kokku puutusin ja raskused tulid pigem ”eraelu” poolelt. Olen südamest tänulik, et mu abikaasa jõudis ja jaksas käia kogu sügishooaja koos minuga klubides ja andis pärast koosolekuid ”tagapingivaatleja” armutu hinnangu nii minu soorituse kui ka külastatava klubi kohta. Ta suutis hinnata kiiresti ja paikapidavalt iga klubi tugevaid ja nõrku külgi. Tagantjärele vaadates ongi kogu kuberneriaja jooksul mulle enim andnud külastused klubidesse. Kuigi sügisene külastustempo oli vahetevahel isegi füüsiliselt ränk, oli see aeg kindlasti viljakas ning ainult selle kaudu oli võimalik selgeks saada, mis ”väljakul” tegelikult toimub. Sellele, kui palju klubid said kuberneri külastusest, tuleb neil endil hinnang anda. Ometigi elame me muutuvas maailmas ning ka Rotary-tavadel on vaja elada omas ajas. On hea katsetada uusi tegutsemisviise, ainult nii saame arendada oma tegevust.

Seadsin oma ametiajaks ka prioriteete, muuhulgas My Rotary kasutamise suurendamine, komiteede tegevuse tutvustamine ja selle kasutamine klubitasandi tegevuses, ”uus tase” liikmete värbamisega seotud mõtlemises, piirkonna ühisüritustel osalemise kasv ja Rotaracti tegevuse toetamine ja tugevdamine. Kuidas meil läks? My Rotary kasutamine suurenes, kuid mitte sedavõrd kui oli RI–gi soov ehk 50 % klubi liikmetest oleksid portaali kasutajad. Komiteed muutusid kindlasti tuntumaks, kuid veel on ruumi paremuse poole liikumiseks. Liikmete värbamine oli piirkonna edukaim saavutus. Osalemisaktiivsus piirkonna ühisüritustel saavutati muuhulgas Rotary Fondi ja liikmelisuse teemalistel seminaridel, kuid piirkonnakonverentsi osas me esialgu ebaõnnestusime. Rotaracti tegevuse tutvustamine ja toetamine õnnestus. Kuigi me ei asutanud veel uusi klubisid, usun et ”seeme on pandud idanema”.

RI presidendi aunimetuse saavutas sellel aastal ainult üks klubi – Rotaract Helsinki.
Palju õnne neile! Noortel on indu, jõudu ja neis on meie tulevik!

Tänan kogu südamest teid kõiki toetuse eest, mida olen oma kuberneriaja jooksul saanud. Õnne ja edu meile kõikidele, nagu ütleb soome vanasõna: ”Kus on tahe, seal on tee.”

Ritva Heinonen

 

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.