Kuberneri kuukiri nr 3 – september 2015

AUSTATUD ROTARIAANID

September on rotary-kalendris nimetatud uute sugupõlvede, põhihariduse ning lugemis-ja kirjaoskuse kuuks.

Lisaks sellele, et aitame muuta noorte elu õpilaste vahetustegevuse, RYLA programmide, Rotaracti liikmete toetamise ja koolistipendiumide jagamisega, on hea pidada meeles, et noored on ka Rotary tulevik – peame ka ise kasvama, saama nad innustuma meie tegevusest ja sellega liituma.

Vahetusõpilastega seonduv tegevus on üks meie ”lipulaevu” ja selle eest tulebki hoolt kanda, säilitada tegevuse läbiviimisel juba saavutatud kõrged standardid ning lisada võimalust mööda noorte ligipääsu vahetustegevusse. Aastase vahetuse kõrval tasub tähelepanu pöörata ka lühiajalistele vahetusliikidele nagu suve- ja laagrivahetused. Mitmed meie piirkonna klubid on aastate jooksul korraldanud koos erinevate koolidega RYLA programme. Kuulu järgi on õpilaste innustus väga palju kasvanud ja huvi korraldatud ürituste vastu on tähelepanuväärne. Seda teed mööda tasub edasi minna. Lugedes mulle saadetud klubide tegevuskavasid, olen täheldanud, et mitmetes neist on mainitud erinevaid koostööprojekte kohalike koolidega, sageli on tegemist erinevatest saavutustest lähtuvate stipendiumide jagamisega.

Oma ametiaja üheks peateemaks olen võtnud meie piirkonna Rotaracti tegevuse toetamise ja tugevdamise. Minu eesmärk on asutada juurde vähemalt üks – või miks mitte enamgi – Rotaract-klubi. Selle tegevuse arendamine ja toetamine ei erine ühestki juba toimivast tegevusalast, kogume vaid meie hulka tagasi need ”kadunud” endised vahetusõpilased koos nende sõprade ja koolikaaslastega, kes – vähemalt nende endi meelest – ei ole veel päris ”rotary-eas”. Rotaracti liikmete hulgas on meil hea ja viljakas kasvupind uuele Rotary-sugupõlvele – ja seda vajame me praegu rohkem kui kunagi varem.

Soome välisministeeriumi arenguabirahade vähendamine on mõjutanud otsustavalt ka Soome Rotary Arstidepanga ”kassavoolu”. Avaldan lootust, et klubid kaaluksid lisatoetusi, et nimetatud tegevust saaks hoidakäigus kasvõi minimaalses vormis.

Tuletan teile veelkord meelde ka eelolevat piirkonna sügiskoosolekut 24.10.2015 Vantaan Fur Centre’s.

Rotary-dollari vahetuskurss septembris on € 0,90.

Ritva Heinonen

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.