Pärnu Rotary klubi andis 20ndat korda stipendiume

Pärnu Rotary klubi stipendiumid

Sihtasutus Pärnu Rotary Noortefond teeb Ammende villas toimuval lõunasöögil teatavaks tänavused, järjekorras juba 20ndad stipendiaadid, sel aastal esitati stipendiumite saamiseks kolmes kategoorias 35 taotlust.

Kõige enam oli taotlusi kategoorias „Loomingulise või sporditegevuse toetuse“, taotlejaid oli 21.
Hindamiskomisjon valis välja viis nominenti, kelle seas olid vibusportlane, kergejõustiklane, murdmaasuusataja, laskesportlane ja ujuja.

Hindamiskomisjon otsustas pärast pikka kaalumist anda 2024. aasta loomingulise- või sporditegevuse stipendium Aurelia Roosille, kes on juba 19. aastaselt Eesti üks parimaid ujujaid nii vaba- kui liblikujumises ja on juba tulnud Põhjamaade meistriks 100m vabalt distantsil ja uuendanud üheksa korda maakonna rekordeid. Lisaks on värske stipendiaat absoluutse maailarekordi omanik 25m liblikujumise distantsil taliujumises.

Noore õpetaja stipendiumile laekus seitse stipendiumitaotlust, millest hindamiskomisjoni sõelale jäi neli. Nende seast otsustati sel aastal noore õpetaja stipendium anda Robi Salumetsale, kes on 22. aastane muusikaõpetaja ja ise ennast iseloomustanud nii: „Ma naudin ühtaegu nii klassikalist muusikat, klaverisaatja rolli, jazzimprovisatsiooni kui ka orkestris osalemist. Tõttöelda- ma vist naudingi seda mitmekesisust, mida kõik need erinevad rollid mulle pakuvad.“

Värske stipendiaat on korduvalt esinenud nii Pärnu kui vabariigi erinevatel muusikaüritustel, filmimuusika projektides, tele muusikaprojektides, koos ansambli Supernova ja Ivo Linnaga lavaprojektides, muusikalides ja muudes loendamatutes muusikalistes tegemistes. Lisaks õpib noormees ja jätkab omi õpinguid Online Berklee College of Music ülikoolis, filmi, TV ja mängude muusikakompositsiooni erialal.

Viimases, laiapõhjalise noorteprojekti kategoorias laekus kokku seitse stipendiumitaotlust, millest hindamiskomisjon valis välja neli nomineerivat projekti. Projektide hulgast otsustati sel aastal anda stipendium MTÜ-le Huub, mille projekt kavandab muuta Pärnu kesklinna alal, keskraamatukogu ja Vallikääru lähistel paikneva, Akadeemia tn 5 hoone taga asuva haljasala, noortele kohandatud õuesõppe ja ürituste klassiks, kus leiavad uued võimalused erinevate alade tegemised.

Hiljuti 30ndat tegevusaastat tähistanud Pärnu Rotary Klubi ühendab endas linnas ja maakonnas tegutsevaid ettevõtjaid, kes on lisaks stipendiumite jagamisele löönud kaasa ka mitmete teiste heategevuslike objektide rajamisel.

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.