Kuberneri kuukiri – detsember 2023

JÕULUD ON VARSTI KÄES

Jõuluootus algab esimese advendiga. Nii oligi, kuigi ärimaailm tõi jõulud poelettidele juba novembri alguses. Mulle tundub, et see juhtub alati varem.
Jõulusid on tugevalt märgata ka meie piirkonna klubide tegevuses. Klubid on korraldanud või korraldamas pidusid, jõulujumalateenistusi, kontserte ja kuuskede ehtimisi ning täitnud kingikotte, mida annetada abivajajatele ja Ukraina põgenikele. Hämmastav, kuidas nendesse projektidesse on leitud koostööpartnereid nt ärielust.
Detsembri alguses, Soome taasiseseisvumispäeval, on süüdati küünlad ja asetati pärgasid. Austame ja mäletame.

Rotary moto – ühiskonna teenimine kõrgemale isiklikest huvidest – ning jõulusõnum heast tahtest ja rahust, on eriti oluline siis, kui maailma murravad sõjad ja kriisid.

Klubide toimimine ja koos töötamine loovad kogukonnatunde, hea sõpruse ja täidavad ühiskonna teenimismissiooni. Koos tehes ja tegutsedes aitame ning tugevdame oma klubi, koosolemist ning rakendame tugevat Rotary vaimu.
Detsembris on Rotary liikumise teemaks haiguste ennetamine ja ravi. See hõlmab ka vaimset heaolu. Tänavuse rotary-aasta globaalseks teemaks on just vaimse tervise heaolu rõhutamine – Loome maailma lootust. Ilma lootuseta pole midagi.
Me ei täida ülesandeid, mis kuuluvad ühiskonnale ja heaoluriigile. Siiski on palju ülesandeid, mida saame teha ja täita ühiskonnast tekkinud lüngad. Tikkurila klubi eestvedamisel ja paljude klubide toetatud projekt, koos Mieli MTÜga, viib imeliselt ellu maailmalootuse projekti.

Pool sellest rotary-aastast saab varsti läbi. On aeg end jõuludeks sättida. Jaanuaris alustame uuesti.

Soovin teile kõigile häid jõule ja tänan teid kõige eest, mida olete selle rotary-aasta esimese poole jooksul koos teinud.

PIIRKONNAKUBER 2026-27

Rotary aastaks 2026-27 on piirkonnakuberneri kohta tehtud viis ettepanekut. Piirkonnanõukogu teeb otsuse 2024. aasta jaanuaris.

IPDG URMAS KAARLEP TSOONI 17 ROTARY FONDI KOORDINAATORIKS

IPDG Urmas Kaarlep on nimetatud 17. tsooni RF koordinaatoriks. RF on meie töö ja projektide oluline osa. See vajab meie toetust.

KUU KASULIK NIPP

15. detsember – Viimane päev Rotary RI konverentsile varajase registreerimise allahindluseks.

TÄHTSAD KUUPÄEVAD

  • 26.1.2024 – Rotary arenguseminar Tallinnas – RLI korraldatakse 2024. aastal kolmel korral. Esimene võimalus on 26.1.2024. Koolituse eesmärk on Rotary teadmiste suurendamine ja klubide tegevuse toetamine. Lisateavet selle kohta AG’delt hiljem.
  • 13.2.2024 – Pre-PETS, Eesti, online
  • 15.2.2024 – Soome Rotary teenetemärgi taotlused tuleb saata piirkonda 15. veebruariks
  • 8.2.2024 ja 9.4.2024 Piirkonna kliimaveebiseminarid, täpsemad juhised jaanuari alguses. Üritused sobivad ka iganädalaseks koosolekuks.
  • 22-23.3.2024 – PETS Eesti – Tallinn
  • 27.4.2024 – Noorsoovahetus/ Lahti
  • 25-29.5.2024 – International Convention Singapore
See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.