KUBERNERI KUUKIRI – AUGUST 2023

Ära väsi head tegemast

Rotary on teenistusorganisatsioon, mille eesmärk on teha head. Ühiskonna teenimine enne isiklike huvisid, on meie targa töö moto. Aastate jooksul on see teenistusülesanne, selle eesmärk ja olemus muutunud.

Siin Põhjamaades ja Euroopas kasutatakse maksuraha selliste ülesannete täitmiseks, mida paljudes Aasia ja Aafrika riikides täidavad näiteks arvukad vabatahtlikud organisatsioonid, nagu Rotary liikumine.

Kuid ka Soomes ja Eestis on valdkondi ja ülesandeid, mis vajavad rotariaanide julgustavat, abistavat ja toetavat kätt.

“Ära väsi head tegemast”. Nii ütles mulle üks vana piiskop Namiibia Ambomaal ühes väikeses ja vaeses külas. Juulis olin ma Namiibias ringreisil, kõndides muu hulgas Soome misjonäride jälgedes. Kuulsin ja nägin ja tutvusin 150 aastat tagasi alanud Soome pioneeride tööga ja selle tulemustega, kirikute, haiglate, koolidega. Paari kooli seinal nägin ka Rotary pioneeri ja kuulsin saksa rotariaanide abist koolile. Namiibia pealinnas, Martti Ahtisaari koolis, on muidugi väga nähtav projekt, mida juhib Pasiilia Rotary Klubi ja mida toetavad 18 klubi meie ringkonnast.

Pildil mina koos Namiibia rotariaani Hermanus Bocki ja Namiibia asepresidendi Nangolo Mbumbaga!

Meie töö annab tulemusi – nii et ärge väsige head tegemast. Meid on vaja. Me vajame igas suuruses ja vormis projekte meie riigis ja rahvusvaheliselt. Ühendagem jõud, tehkem koostööd klubide vahel või leidkem teisi partnereid.

Meie töö nähtavaks tegemine on oluline. Teavitage meediat ja kohalikku kogukonda meie tööst, selle eesmärkidest ja tulemustest. Olge avatud ja nähtavad. Meie töö nähtavaks tegemine aitab meil ka klubisid kasvatada.

Selleks, et töötada ja head teha, vajame oma klubides pidevalt uusi inimesi. Uue ametiaja algus on hea võimalus vaadata ringi ja mõelda, keda me võiksime kutsuda klubi liikmeteks ja tegutsejateks. Rotary klubi pakub kogukonda, kus igaüks saab kasutada oma oskusi ja teadmisi, oma võrgustikke. Klubikogunemine rõhutab head seltskonda, mida me kõik vajame. Nädalased kohtumised on hetked õppimiseks, arutlemiseks ja vaidlemiseks. Iga Rotary klubi vajab erinevaid liikmeid, noori, keskealisi, vanu, naisi, mehi ja erineva taustaga inimesi.

Teeme koos head. Alustame elavat ja tegusat Rotary hooaega. Paistab, et eelolev sügis annab meile huvitavaid teemasid, mida meie koosolekutel arutada.

Augustiõhtud muutuvad pimedamaks, kuid suvi on veel siin – nautigem seda!

“Ole muutus, mida sa tahad maailmas näha” Mahatma Gandhi

Tähtsad kuupäevad

Piirkonna nõupidamine 7.9 .2023 / aastakoosoleku teemad

Rotary Action Summit Manchester 15.-17.9.

Silgusõudmisvõistlus 1.10.

Aastakoosolek 14.10.2023

Piirkonna sündmuste kalender

Eesti Rotary kalender

Kuu valikud

Eesti Rotary klubide Presidentide Ümarlaud Saaremaal 25.-26.08.2023

Meie eelmise aasta oli edukas ja täis põnevaid teemasid ning me ootame kõiki 2023-2024 presidente ja järgmisi presidente meie ümarlauale, mis toimub 25.-26. augustil 2023, samuti Hotellis Saaremaa. /…/

Loe lisaks

Tallinn Hansa Rotary Klubi 10. sünnipäev, mis toimub 16.09.2023!

Pidulikul kontsertõhtusöögil esinevad Inga Kaare ja Peep Ojaveski duo, alati võluv Anett Kulbin koos bändiga ning muusikalise osa jääb lõpetama DJ Henrik Ehte. Õhtut juhib Jan Uuspõld. /…/

Loe lisaks

Haapsalu Rotary klubil tuleb 30. aastapäeva pidustus 30.09.2023!

Loe lisaks

Teisi uudiseid piirkonna kodulehelt ja Eesti Rotary klubide lehelt.

Kuu kasulik nipp

 Kas klubi olulised failid peavad jääma kellegi arvutisse? Kas tekstid saadetakse uuesti e-postiga, nii et keegi ei tea, milline versioon on lõplik? Kui klubi tähtsad failid on jagatud pilvekaustades, on oluline teave kättesaadav isegi teel koosolekule. Samuti saavad kõik kommenteerida sama dokumenti. Rotary suurepärasest digiakadeemiast leiate Jaakko Panula veebikursuse, mis annab teile praktilise juhendi pilvevahendite kasutamiseks. Vaata kuidas saada pilvevahenditega hakkama!

 

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.