Tartu Rotary klubid heiskavad Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamiseks Eesti lipu Tartu veetorni

Neljapäeval, 22. veebruaril 2018. a kell 16 toimub Tartus, Vanemuise pargis Eesti lipu veetornile heiskamise tseremoonia.

Päevakohaste sõnavõttudega esinevad Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas,  Tartu linnapea Urmas Klaas ja Tartu Rotary Klubi president Rein Kinkar.

Mängib puhkpilliorkester Popsid ja laulavad Tartu meeskoorid Lauri Breede juhatusel.

Tartu veetornile Eesti lipu heiskamine on Tartu kolme Rotary klubi kingitus kodulinnale Eesti Vabariigi 100.aastapäeva puhul.

Veetorni katusele on paigaldatud lipumast, mille tipp ulatab 44 meetri kõrgusele maapinnast. Veetorni 32-meetrisele kõrgusele lisandub kahemeetrine, omal ajal õhutõrje kuulipildurile rajatud putka torni katusel ning sellel asetsev 10-meetrine lipumast. Lipu suuruseks on 4×2,55 meetrit. Valgust annavad lipule neli LED-tehnoloogial põhinevat võimast, kuid säästlikku helgiheitjat, mille valguse värv on kavandatud just selliselt, et ta Eesti lipu värvid kirkalt ja ilusti välja tooks.

Projekti maksumuseks kujunes veidi vähem kui 10 000 eurot. Kogu kulu katavad Rotary klubid oma liikmete annetustest. Ka edasise lipu haldamisega seotud kulud võtavad Rotary klubid oma kanda.

Oleme väga tänulikud kõigile klubi liikemetele, ettevõtetele ja organisatsioonidele, kes lipuprojekti toetasid oma teadmiste, töö ja teenustega- Tahel Metall, Tameo Lipp, KRC Ehitus, Artwerk ning inseneribüroo Roolaht ja Partnerid.

Tartu Rotary Klubi
Tartu Toome Rotary Klubi
Tartu Hansa Rotary Klubi

Lisainfo Hannes Astok

hannes@astok.ee

5091366

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.