Kuberneri kuukiri 6 – detsember 2012

KUBERNERI KUUKIRI PIIRKONNA 1420 ROTARIAANIDELE

Head rotariaanid!

DETSEMBRIKUU TEEMA ON ROTARY-PERE

Rotary kuude teemad peegeldavad kalendriaasta kulgemist. Detsembris soovitatakse rotariaanidel pöörata pilk ja tegevuse suund lähiümbrusesse. Detsember on ka poolt distantsi tähistav verstapost nii klubide kui piirkonna ametnike tegevuses sellel ”igavesti meeldejääval rotary-aastal”. Aastavahetusega seotud aeg lubab meil igaühel heita pilk tehtule ning otsustada, kuidas minna edasi saabuval kevadhooajal. Rotary-aasta ei ole ju veel lõppenud ja pool on meid alles ees ootamas.
Rotary Internationali ja Rotary Fondi, ehk meie kõikide, tegevussuundade tutvustamine klubides on äratanud elava keskustelu ja põhjustanud isegi sõnavahetust. Poolt ja vastuhääli on kostnud nii erinevatel sündmustel kui neile järgnevais koridorivestlusis. Vastuvaidlejad imestavad üldiselt selle üle, kas rotary-tegevus ei olegi enam selline, millega mina liitusin aastaid tagasi. Uue rotariaanluse pooldajad tõdevad, et ”seda ongi oodatud” või kiidavad heaks, et tegevusmudel on selge. Liikmeskonna selge enamus on asunud äraootaval seisukohal ja selginemine on olnud meeltmööda. Need klubid, kus ollakse harjunud tegutsema väljaspool oma korralist koosolekut, toetavad uut lähenemist ning peaasjalikult need, kellele on piisanud kogunemisest korra nädalas, esitavad vastuväiteid.
Rotary-tegevus põhineb kolmel peamisel teljel: sõprus, info jagamine ja omavaheline ”koolitus” ning välismaailma positiivne mõjutamine. Uue telje eesmärk on tõsta viimasena mainitu kasulapse staatusest üheks meie tõeliselt oluliseks tegevusvormiks. Küsimus ei ole siin millestki muust.

Loodan, et igaüks mõtiskleks ja leiaks aastavahetuse ajal tarku mõtteid selle kohta, kuidas viia edasi meie hoolde usaldatud ülesandeid rotariaanluse kandjatena Soomes.

KLUBIDE ABIRAHADE (District grants) TAOTLEMINE AASTAKS 2013-2014
Future Visio Plan’i seatud raamides saab klubide tegevusele mõeldud toetusi taotleda üheainsa piirkonna taotlusega kogu rotary-aastaks 2013-2014. Toetuse summa on üldiselt sama mis klubi rahaline panus ehk 1:1.
Taotluste esitamise esialgne tähtaeg on 31.03.2013. Hiljem esitatud taotlustel ei ole kõne all oleval rotary-aastal eduvõimalusi.
Palun teil viia end kurssi Rotary Fondi põhimõtteliste tingimustega rahastatavate projektide osas.
Kõik see ei puuduta GLOBAL GRANTE.

PIIRKONNA 1420 SÜNDMUSED
Novembris korraldasid Myyrmäe ja Leppävaara klubi rohkearvulise osalejaskonnaga New Generation sündmuse. Ühes neist esines ettekandega Soome Eduskunta välisasjade komisjoni esimees ja teises endine peaminister. Hästi õnnestunud sündmused, mis annavad teistelegi nii meie organisatsioonis kui väljaspool eeskuju vastutustundliku tegevuse osas tuleviku heaks.
Tartu-Hansa Rotary Klubi korraldas heategevuskontserdi, kus esines ka klubi oma koor. Publikut oli 1000 inimest, mis on piirkonna kõikide aegade rekord.
Kui klubid soovivad kogu piirkonnale teada anda oma eelolevatest sündmustest, saab seda teha valikuliselt presidentidele mõeldud kuberneri teadaande vahendusel ning avaldada ka piirkonna kodulehel. Asjad hakkavad liikuma, kui võtate ühendust piirkonna sekretäriga.

TULEMAS
1. Lucia-pidu Börsiklubis Helsingis 15.12. alates kella 18. Mõeldud kõikidele piirkonna rotariaanidele ja nende perekonnaliikmetele. Korraldab Helsinki International RC, lisainfo kodulehel.
2. Piirkonna suusalaager (Rotary 8 th Ski Camp) Viljandis 11.-13.01.2013. Registreerumine kodulehel olevatel aadressidel ja Olavi Lohikoskile ühistranspordi asjus.
Piisab rotariaanlikust suusaoskusest.
3. Kirikukontsert Inner Wheel’i ga 12.01.2013 Espoo Olari kirikus. Infot vaata piirkonna kodulehelt.
Järgmise Rotary-aast aametnike koolitusseminarid algavad veebruari alguses asekuberneride juhtimisel.
Aasta 2015-2016 kubernerikandidaadi nimetamise kohta saadetakse info klubidele pärast seda, kui komitee on viinud läbi intervjuud ja teinud oma ettepaneku. Nimetamiskomitee loodab oma töö lõpetada enne aastavahetust.

ROTARY-RAHA
Detsembris 2012 on rotary-dollari kurss 0,77 eurot.

HARRY HEDMAN
DG 1420

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.