Kuberneri kuukiri 10 – aprill 2013

KUBERNERI KUUKIRI PIIRKONNA 1420 ROTARIAANIDELE APRILL 2013

LIIKMESKONNA KASV
Soome Rotary liikmeskonna arvus on esimest korda mitme aasta järel leidnud aset positiivsed muutused: see on veidi kasvanud. Suurim muutuse põhjustaja on piirkond 1420, kus puhaskasv oli 22 liiget, neist 16 lisandus Eestis ning Soome poolel oli 6 liiget. Teistes piirkondades oli liikmete arvu muutus kahjuks läbinisti miinusmärgiga. Usun ja loodan, et uuenenud viis meie tegevust fokusseerida ja anda sellele tänapäevast mõõdet, on andnud positiivsele arengule hoogu. Uued presidendid ja teised klubiametnikud võiksid võtta sellest eeskuju.

ROTARY-TEATMIKU ANDMETE KASUTAMINE
Piirkonna kodulehel oleva aruteluplatvormi avamine äratas üsna suurt tähelepanu nagu iga uue asja kasutuselevõtmine. Nüüdseks on arutelu laskunud oma tavapärasesse voolusängi ning kommentaaridki on vähenenud.
Neile, kes ei soovi vestlustes osaleda või olla kursis sellega, millest jutt käib, on kodulehel Seadete (Asetukset) all juhised keskkonnast lahkumiseks. Vajaduse korral saab abi ka piirkonnasekretärilt.
Teatmiku andmeid ja eriti e-posti aadresse kasutatakse väga kaalutletult.
Klubide presidendid ja sekretärid saavad oma tööga seotud postitusi ning liikmed saavad otsepostitusi vaid harva eriti tähtsates ja kogu liikmeskonda puudutavates küsimustes. Igasugune e-posti saatmine toimub Soome Rotary-büroo kaudu ja eeldab kuberneri nõusolekut.
Liikmete andmed on konfidentsiaalsed vastavalt isikuandmete kaitse seadusele.
Aruteluplatvormi avamine ehk ligipääsu avamine platvormile või seal vestlustes osalemine ei paljasta kellegi e-posti aadressi teistele isikutele ega seda ei ole võimalik muuks kasutuseks alla laadida.

ROTARY-AASTA 2013–2014 PIIRKONNA ABIRAHAD
Uue Foundation Grant Policy (endise nimega Future Vision Plan) kohased piirkonna abirahade taotlused on läbi vaadatud ja fondi komitee on taotlejatega võtnud ühendust. Taotlusi oli piiratud arv ning silma torkas, et klubid taotlevad vana kombe kohaselt pigem raha oma tegevuse toetuseks kui projektideks. Põhjuseks võib olla puudulik informatsioon, seepärast teavitame eelmainitud teemal ja ka stipendiumidetoetustest täpsemalt augusti/lõpus, septembri alguses.
Territoriaalsed Rotary Fondi töörühmad on loodud ja nad alustavad tegevust esialgu uute reeglite osas end koolitades ning suvel algab töö juba kohtadel.

EELSEISVAID SÜNDMUSI
– 15. nädalal toimub kolm Läänemere-teemalist sündmust: Katajanokka korraldatav kontsert, Eetost otsimas ja ühisüritus Raaseporis Novias 10.04.
– 16. nädalal korraldab Katajanokka teise kontserdi, mis toimub 16.10 Temppeliaukio kirikus
– 25.04 toimub Kalastajatorppas liikmeskonnateemaline arutelu ja sparringuüritus
– Koolitustoimkond korraldab aprillikuus erinevates paikkondades mitmeid uute liikmete arutelusid
– 11.04 on piirkonna juhtkonna nõupidamine

Kõikide sündmuste kohta leiate lisainformatsiooni piirkonna kodulehelt.

ÕNNITLUSED
Nõmme-Tallinn Rotaryklubi tähistab 21.4.2013 oma 75. aastapäeva. Palju õnne!

ROTARY-DOLLAR
Aprilli kurss on 1 USD = 0,77 €

HEAD KEVADET SOOVIDES
Harry Hedman
DG

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.