Kuberneri kuukiri 4 – oktoober 2011

Head klubide presidendid ja sekretärid, austatud rotariaanid,

PIIRKONNAKONVERENTS 1–2.102011

Meie piirkonnakonverents peeti oktoobrikuu esimesel nädalalõpul Raaseporis ning korraldusliku külje eest vastutasid Ekenäs Rotaryklubi liikmed. Tahan avaldada tänu kõikidele osalejatele ja konverentsi korraldajatele. Meid oli koos kaaslastega kokku umbes 180 osalejat ja omaltpoolt võin sügava rahuloluga tõdeda, et sündmus koos selle erinevate osadega täitis kõik mu ootused. Saime taas kord näidata, et Rotary võib olla tõeliselt tore ja lõbus asi.

Järgmisel rotary-aastal on taas uus võimalus osaleda piirkonnakonverentsil. Ärge jätke seda kasutamata, sest piirkonnakonverents on suurepärane võimalus suurendada oma teadmisi Rotaryst ja kohtuda teiste rotariaanidega.

PIIRKONNA 1420 LIIKMESKONNA ARENG

Nagu olen juba PETSil ja klubivisiitidel rõhutanud, on meie piirkonna ja klubide liikmeskonna arvu tõusvas joones toimuv kasv eluliselt tähtis selleks, et piirkonna rotary-tegevus saaks elujõulisena edasi kesta. Klubide liikmeskonna suurendamist puudutavad eesmärgid on positiivsed ja klubides on neid peetud realistlikeks.

Statistika järgi oleme siiski kaotanud viimase kolme kuu jooksul umbes 25 liiget. Nüüd on aeg viia ellu klubide eesmärgid, millega on olemuslikult seotud nii uute liikmete juurdesaamine kui praeguste liikmete püsimine klubides.

Piirkonna liikmeskonnakomitee on koostanud klubidele selged soovitused uute liikmete hankimiseks ja praeguste liikmete säilitamiseks, need leiate selle kuukirja lisast. Kutsun teid üles tutvuma juhistega ja järgima neid klubide liikmete värbamisel. Tean, et mitmes klubis on liikmeskonnakasvu komitee, kes on liikmeskonna kasvu tagamiseks juba varem selliseid meetmeid ellu viinud. Neis klubides ongi areng olnud positiivne. Julgen siis lubada, et klubid, kus järgitakse neid soovitusi, märkavad varsti, et liikmeskond hakkab kasvama, kuigi see nõuab pidevaid pingutusi.

Munkkiniemi Rotaryklubi on 2010. aastal koostanud põhjaliku  liikmeskonda puudutava strateegia , mis sisaldab muuhulgas lõike klubi liikmeskonnaga seotud eesmärkidest, liikmete värbamisest ja selle vahenditest ning klubi liikmete kaasamisest klubi tegevusse. Asjasthuvitatutel soovitan pöörduda klubi past presidendi Matti Taipale poole (matti.taipale(at)elisanet.fi), kellelt saab e-posti teel  nimetatud dokumendi.

ROTARY FONDI KOOLITUS

Piirkond 1420 korraldab kolmapäeval, 26.11.2011 kell 18.00 Rotary Fondi seminari. Täpsemad juhised ja registreerimisinfo leiate selle kuukirja lisast.

Kutsun üles kõiki piirkonna klubisid osalema seminaril. Vähemalt klubi Rotary Fondi asjur peaks tingimata osalema ning juhul kui ta mingil põhjusel seda ei saa, tuleb registreerida klubist mõni muu liige. Rotary Fond on meie organisatsiooni oluline osa ja ilma tema toetuseta jääksid nii mitmedki kohalikud ja rahvusvahelised projektid ellu viimata.

MAAILMA LASTEHALVATUSE VASTU VÕITLEMISE PÄEV 24.10.2011

Meie piirkonna klubid osalevad tänuväärsel moel kogu Soomet hõlmaval karbikorjandusel lastehalvatuse vastu võitlemise päeval  24.10.2011. Korjanduse kaudu suurendatakse ka Rotary nähtavust ühiskonnas, samal ajal kui teised klubid koguvad raha lastehalvatuse hävitamiseks mõnel muul moel.

Soovin teile edu ja indu korjanduse läbiviimisel, et lõpuks saavutaksime oma eesmärgi – lastehalvatusest vaba maailma.

Need, kes on annetanud raha PolioPlus korjanduseks ajavahemikul 24–28.10.2011, saavad oma annetustega kahekordse kasu. Klubide presidentidele on saadetud asjassepuutuv teade, mis on igaks juhuks ka selle kuukirja lisas. Soovitan teil nimetatud kasu saamiseks järgida kirjas antud juhiseid väga täpselt.

TEADAANDED

1. Septembri osalemisstatistika tuleb sisestada SR liikmete andmesüsteemi hiljemalt 15.10.
2. Maksude maksmisel RI-le või Rotary Fondile on oktoobris dollari kurss 1 USD = 0,74 EUR.

Soovin teile kõikidele head jätkuvat sügist

Mikael Kietz
DG 2011 – 2012

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.