Kuberneri kuukiri 2 – august 2011

Head klubide presidendid ja sekretärid, austatud rotariaanid

Seekord tahaksin rääkida kahest meie piirkonna ja selle liikmete seisukohalt olulisest teemast.

1. Kuu teema: Liikmeskond ja laienemine

Rotary International on valinud augusti teemaks ”liikmeskonna ja laienemise”. Sellega soovib RI kohe rotary-aasta alguses pöörata tähelepanu kahele meie tegevuse võib-olla kõige olulisemale seigale.

Kõigepealt peame hoolitsema selle eest, et meie praegused liikmed tunneksid end klubides hästi. Rotary on viimase seitsme aasta jooksul saanud 1,2 miljonit uut liiget ja meid on tänaseks päevaks endiselt samapalju ehk 1,2 miljonit liiget! Klubidest lahkumine on uuringute järgi suurim just uute liikmete puhul ning see fakt räägib samast asjast: meil ei ole õnnestunud hoida kinni meie uusi liikmeid.

Samal ajal peame kindlustama, et meie klubidesse sooviks pidevalt juurde tulla uusi võimekaid inimesi.

Et me edaspidi oleksime veelgi edukamad, on klubide presidentidel ning juhatuse ja erinevate komiteede liikmetel, unustamata ka mentoreid, selles tegevuses otsustav positsioon. Meie piirkonna liikmeskonnakomitee koostab parajasti konkreetseid ettepanekuid meetmeteks, mis aitaksid hankida uusi liikmeid ja säilitada praegusi ning need saadetakse varsti klubidele. Ülesanne on ambitsioonikas nii klubidele kui piirkonnale, kuid elutähtis rotary-tegevuse jätkuvuse tagamiseks. Kutsun klubide juhtisikuid üles julgustama teisi rotariaane esitama klubidesse uusi liikmekandidaate ning tegutsema ka ise teistele eeskuju andmiseks.

Kõikidele meie piirkonna presidentidele jagati PETS-il voldikud Presidendi tunnustusprogrammi ja Changemaker Award tunnustuse kohta. Vajadusel saab neid voldikuid minult ka juurde. Presidendi tunnustusprogrammi puhul on tegemist Rotary Fondile tehtavate annetuste ja liikmelisust puudutavate tingimustega, mis tuleb klubidel täita hiljemalt 6. aprilliks 2012. Seejärel kinnitab need kuberner tunnustuse saamiseks. Changemaker Award tunnustus antakse rotary-klubidele, kelle töö erinevates teenistusliinides on  2011.–2012. aasta jooksul olnud eriti tulemusrikas ja mõjus. Tegevusi tuleb alustada ja viia lõpule ajavahemikus 1.7.2011 kuni 1.3.2012. Taotlemisvorm tuleb saata kubernerile enne 15.3.2012.

Tutvuge palun voldikutega ning seadke tunnustuste saavutamine oma klubi eesmärkide hulka. Materjale leiab ka Soome Rotary kodulehe liikmetele mõeldud osast ’Ohjeet ja koulutus’ alt rubriigist ’Rotaryklubi / Klubin presidentti’.

2. Piirkonnakonverents 1.-2.10.2011 Raaseporis (end. Tammisaari)

Piirkonna 1420 piirkonnakonverents, piirkonnakoosolek ja Governors Ball korraldatakse Tammisaaris oktoobri esimesel nädalavahetusel. Piirkonnakonverentsi teema on Põhjamaade koostöö, mida kavatseme tiivustada heade ettekannetega. RI presidendi Kalyan Banerjee tervitused toob koosolekule PRIBIP Hugh Gregory, kes on varem tegutsenud Briti saarte rotary-liikumise presidendina.

Oleme tänavu pööranud erilist tähelepanu kaaslaste programmile, mida pakume mõlemaks päevaks. Oleme ka üritanud määrata kogu sündmuse hinnad selliselt, et inimesed ei jääks osalustasude suuruse tõttu  tulemata.

Laupäeva õhtul suundume nautima maitsvat toitu ja muusikat Dragsviki ohvitseride klubi ajaloolisesse miljöösse. Tagan, et õhtu on tõestuseks väitele, et  ”Rotary on tore asi”.

Seetõttu kutsun teid kõiki eirama tavapärast käitumismudelit. Saabuge Tammisaarisse suure seltskonnaga ning ärge unustage võtta oma kaaslasi kaasa!

Klubide vahetusõpilastele korraldatakse eraldi programm, milles vahetusõpilased peavad osalema. Selle kohta saadetakse lisainformatsioon noorsoovahetusega tegelejatele hiljem.

Kuukirja lisas leiate esialgsed konverentsi ja kaaslaste programmid. Registreerimisvorm ja programm ilmuvad üsna pea ka Ekenäs Rotaryklubi kodulehele www.ekenasrotary.org.

Piirkonnakonverents on aasta tähtsaim sündmus, mis annab  positiivseid impulsse kogu järgnevaks aastaks ja loob võimaluse lõbutseda maailma parimas seltskonnas ehk teiste rotariaanidega. Ärge jätke seda võimalust kasutamata.

Teadaanded

1. Nüüd on aktiivsetel rotary-klubidel viimane võimalus saata oma täidetud kavandamisjuhised asekubernerile, kes toimetab need minule edasi. Kavandamisjuhis on aluseks klubi ja kuberneri vahelisele arutelule kuberneri visiidi ajal.
2. Juulis tuli koostada SAR aruanded ja saata need RI Zürichi büroosse. Ka RI pooleaasta per capita maksud tuli maksta juulikuus.
3. Juuli osalemisstatistika tuleb sisestada SR liikmete andmesüsteemi hiljemalt 15.8.2011.
4. Maksude maksmisel RI-le või Rotary Fondile kasutatakse dollari väärtuse ekvivalendina nn rotary-dollarit. Selle praeguse hetke kurss on 1USD = 0.70 EUR.
Head suve jätku ja tööindu
Mikael Kietz
DG

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.