Kuberneri kuukiri 12 – juuni 2012

Austatud rotariaanid

Rotary-aasta hakkab lähenema lõpule ning ja 14. juunil andsin Munkkiniemi Rotaryklubi pidulikul koosolekul kuberneri ametiraha üle oma järglasele Harry Hedmanile. On jõudnud kätte aeg tänada kõiki piirkonna rotariaane ja Rotary-büroo töötajaid.

Enne seda mõned tähelepanekud möödunud aasta kohta

Sõprussuhete loomine ja hoidmine klubides on klubide juhatuste ja presidendi põhiline ülesanne. Kui meie liikmed ei tunne end korralistel koosolekutel hästi, väheneb meie liikmeskond ja uusi klubiametnikke on üha raskem leida. Samal ajal muutub ka mõjusate ja oluliste projektide läbiviimine üle jõu käivaks. Klubide liikmed aitavad luua  üksmeelt ja ühtset vaimu,  osaledes  klubi koosolekutel. Sõprussuhteid ei saa luua ega hoida käies koosolekutel ainult korra kuus. See on osalemiskohustuse peamine põhjus. Sõprussuhete loomine ja hoidmine on lõppude lõpuks vaid vahend Rotary eesmärkide saavutamiseks ja kõige hea edendamiseks maailmas.

Teine tähelepanek möödunud aastast on olnud seotud selle tajumisega, et juhul, kui soovime endi hulka uusi innukaid liikmeid, peab rotary-tegevus olema tõesti vahva ja tore. Rotary-tegevus on vabatahtlik vabaaja harrastus. Ma ei usu, et seda oleks võimalik juhtida samade põhimõtete ja vahenditega, mida kasutatakse tööelus. Vastupidi, leian, et meie liikmed otsivad rotary-tegevuses osalemises vaheldust pingelisele tööelule ja värskendust argipäevarutiinile. Rotary-tegevuse juures räägime eelkõige inimestest, mitte organisatsioonidest. Klubidel peavad olema eesmärgid, mis on seotud Rotary suundumustega ning klubide tegevus tuleb korraldada nii, et see aitaks kaasa nende suundumuste edendamisele, kuid samas peame pidama meeles, et meie tegevus tervikuna toetub innukatele ja motiveeritud liikmetele.

Rotary-aasta lõppedes tahan eriti tänada minu eelkäijaid heade nõuannete ja toetuse eest. Kuberneriaastaga on seotud üpris palju erinevaid ülesandeid, millega ma ei oleks saanud hakkama ilma oma eelkäijate toetuseta. Samas tahan tänada ka kõiki piirkonna asekubernere ja piirkonnaorganisatsiooni liikmeid tehtud töö eest piirkonna ja Rotary eesmärkide saavutamiseks. On selge, et asekuberneride ja piirkonnakomiteede tähendus muutub tulevikus oluliselt suuremaks.

Minu eriline tänu läheb Pilvikki Wallivaarale ja Ulla Railovaarale, kes said möödunud aastal suurepäraselt hakkama Rotary-büroo ülesannetega. Tugevalt üle 3000 liikmega organisatsiooni teenindamine eeldab asjatundlikku tööpanust.

Lõpuks soovin tänada meie klubide juhatusi ja kõiki piirkonna rotariaane. Ilma teieta ei oleks meil rotary-tegevust ning meie oleme olemas teie ja teie klubide jaoks.

Soovin õnne ja edu kõikidele piirkonna liikmetele ja minu järglastele ning jään lootusrikkalt ootama, mida meie piirkonna tulevik endaga kaasa toob.

Kuula oma südant, et aidata teisi

Mikael Kietz
DG 1420

Teadaandeid:

– Rotary-dollari kurss, mida kasutatakse RI-le maksude sooritamisel või Rotary Fondile annetuste tegemisel, on endiselt USD = 0,77 EUR.
– Soome Rotary veebilehe täiendused leiate kirja lisast

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.