Kuberneri kuukiri – november 2010

Head klubide presidendid ja sekretärid, austatud rotariaanid

Rotary Internationali kuu teema

November on nimetatud Rotary Fondi  kuuks.  Rotary olulisimaks sihiks on juba kaua olnud lastehalvatuse hävitamine kogu maailmast.  Selle ülesande täitmine on olnud edukas, kuid osa tööd on veel ees ootamas.  Oleme siiski saavutamas oma unistust lastehalvatusevabast maailmast ning projekti viimase etapi nimigi on sellele vastav: End Polio Now.

Rotary Fond on selle töö läbiviimise juures väga oluline töövahend.

Siinkohal oleks kohane rääkida mõni sõna lastehalvatusest kui haigusest. Lastehalvatus on viiruslik nakkushaigus, mis levib väljaheidete ja õhus olevate tolmuosakeste kaudu. Nakatunutest alla 1 % saab halvatust põhjustava haigusvormi. Umbes 79-l % halvatusega kaasnevatest haigusjuhtumitest piirdub halvatus jäsemetega, tavaliselt jalgadega. Halvimal juhul võib haiguse tagajärjeks olla hingamiselundite halvatus.

Haigusesse nakatumise tõenäosus on lastel u 600 korda suurem kui täiskasvanutel. Elatustaseme tõustes oli inimeste loomulik immuunsus nõrgenenud ning  lastehalvatuse epideemiad ründasid Indias, Aasias ja Aafrikas. (Wikipedia).

Pingutagem veel, et täituks Rotary 200 miljoni USD suurune eesmärk. Usun, et nii suure panusega  täidame oma eesmärgi kindlasti!

Kuberneri klubivisiidid

Oktoobri lõpu seisuga olen külastanud kokku 65 klubi, neist 14 Eestis. Üheksa klubikülastust on veel ees. Visiidid on nii huvitavad ja annavad tohutult palju, nii et kardan saada pärast nende lõppemist ”võõrustusnähtusid”. On sündinud palju põnevaid mõtteid rotary-tegevuse edendamiseks ning suhtun Rotary tulevikku lootusrikkalt. Samas on vaja teha palju tööd, et võiksime säilitada oma elujõulisust ja olla ka tulevikus ahvatlev alternatiiv teistele organisatsioonidele.

26.10. külastasin Verkkorotary klubi (Rotary Internetiklubi) koosolekut, mis seekord oli nn terra-koosolek.

Soovitan ka teile tutvuda interneti-rotariaanidega aadressil  http://www.verkkorotary.fi/vieraile-klubissamme. Hea oleks alustuseks vaadata mõnd koosoleku lindistust. Väga huvitav!

Koolituspäevad

Piirkonna korraldatud uute rotariaanide koolituspäevad lähenevad. Klubidele ja 1-2 aastat klubides olnud liikmetele on saadetud isiklik kutse. Loodan, et üritustel osaleb märkimisväärne hulk rotariaane,  ka juba pikemalt liikmete ridades olnuid, kes tunnevad vajadust suurendada rotary-teadmisi.

Kui jälgida liikmeskonna arengut Soome Rotary tasandil, on märgata, et eriti 1-2 aastat klubi liikmeina olnud rotariaanid ei osale pärast esimest tutvumisperioodi enam aktiivselt koosolekutel, muutuvad passiivseteks ja neid ähvardab tõsiselt klubi liikme staatusest lahkumine. Loodan, et koolituspäevad aitavad leida Rotary olemust ning sütitada soovi aidata ja teenida ühiskonda. Lisas leiate statistikat liikmeskonna arengute kohta Soome piirkondades.

Liikmeskonna kasv

Aasta esimese  kolmandiku liikmeskonna kasv on piirkonnas -24.  Eestis on liikmete arv säilinud muutumatuna.  Vähenemine on toimunud seega meie piirkonna Soome klubides. Uute liikmete värbamisel tuleb olla endisest aktiivsem! Võtkem eesmärgiks pöörata liikmeskond kasvuteele!

Soome Rotary käsutuses oleva veebiplatvormi kasutamine

Lisan sellele kirjale informatsiooni klubide võimalusest kasutada ülalmainitud platvormi. Soome Rotaryl on teenusepakkuja kompetentsi ja teenuse kvaliteedi osas positiivsed kogemused.

Meeldetuletusi

Klubide sekretäridele on saadetud arve Soome Rotary ry ja meie piirkonna aastamaksude kohta, mis tuli maksta 15. oktoobriks. Osa makse on veel puudu!

Septembri lõpus oli veel 19 klubil maksmata 1.7 tähtajaga poolaastamaksud Rotary Internationalile ning RI-le ei ole jõudnud ka kõik poolaastaraportid. Selle asjaga on vaja kohe tegeleda!

 

Rotary-dollari

Rotary-dollari kurss novembris on 1 USD = 0.72 EUR.

Soovin teile eriti head novembrit.

Hannu Ervamaa

DG 2010-2011

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.