Kuberneri kuukiri 2 – august 2010

Head klubide presidended ja sekretärid, austatud rotariaanid

Meil on olnud võimalus nautida üht kõigi aegade kuumimat kesksuve ning vältimatult lähenevast sügisest ei ole näha veel ühtki märki. Siesta on päeva kuumimatel hetkedel tundunud lausa kohustuslikuna. Pole ime, et see komme on kuumas kliimas elavates riikides nii levinud.

Rotary-tegevus on siiski muutunud pärast lühikest pausi taas aktiivsemaks. On jõudnud kätte tegutsemise aeg!

RI kuu teema

Augustikuu rotary-teema on liikmeskond ja laienemine. Teema sidumine augustikuuga rõhutab selle olulisust, sest ametisseastunud presidendil ja tema tiimil on peaaegu terve aasta võimalik selle nimel töötada.
Hästi toimiv klubi ongi liikmeskonda puudutavates küsimustes pidevalt aktiivne. Pikalt ette kavandatud ja plaanikohaselt läbi viidud tegevusel on kindlasti parimad tulemused! Teame, et klubi liikmelisusest loobumisi tuleb erinevatel põhjustel paratamatult ette, kuid kindlasti ei taha ükski klubipresident jätta endast maha kokkukuivanud klubi.

Rotary Internationali presidendi Ray Klinginsmithi kuu teade

Ehitame ühiskonda – ühendame kontinente.

Ray selitab, et temalt küsitakse sageli, kuidas ta valis oma presidendiaasta teema. Lugedes eelmiste aastate teemasid, tahtis ta valida sõnad, mis vastaksid kahele eesmärgile.
Oma teemaga tahab ta selgitada Rotary olemust sellesse mittekuuluvatele inimestele ning samas anda põhjust rotariaanidele olla uhke oma liikmeksolemise üle. Ray ütleb, et Rotary on nii ühiskonna teemimise aade kui rotary-klubide võrgustik ja et me peame jagama oma põhiväärtusi teiste inimeste ja organisatsioonidega.
President Ray teate täielik tekst on lisas.

Kuberneri klubivisiidid

Kaks esimest klubikülastust on tehtud. 72 rikast kogemust on veel ees!
Traditsioonikoaselt toimus esimene klubivisiit Ekenäsi RK-sse. Järgmisel päeval külastasime Hangö-Hango Rotaryklubi. Mõlemast klubist jäi nii minule kui mu abikaasale Mariale väga hea mulje.
Lisaks ametlikele visiitidele oli meil suur rõõm viibida eelmisel nädalavahetusel aukülalistena Tallinna Rotary Klubi 80. juubeli üritustel. Pidustuste esimeses osas avati klubi asutajate auks mälestustahvel klubi omaaegse koosolekutekoha seinal ning õhtul nauditi galaõhtusöögiga balli Tallinnas Mustpeade majas. Ühke pidu – suur tänu Tallinna klubi liikmetele ja eriti president Erik Hansonile.

Polio Plus

Rotary üleskutse koguda 200 miljonit USD Polio Plus kampaania heaks on 25. juuniks 2010 andnud tulemuseks 133 miljonit USD. Veel on vaja tööd teha!

Piirkonnakonverents

“On vähemalt üks rotary-sündmus, kus iga rotariaan peaks osalema enam kui korra. Nimelt piirkonnakonverents!”
Meie piirkonnakonverents on 2.–3. oktoobril 2010 Espoo Dipolis. Governors Ball on 2.10 õhtul Ritarihuones Helsingis. Märkige see endale kalendrisse, rääkige klubides, et sündmus on mõeldud kõikidele rotariaanidele koos abikaasadega. Registreerimine algab lähiajal.

Rotary seminar Aalborgis Taanis

Rotary seminar on tänävu Taanis, Aalborgis 8.–10.10.2010. Registreerimine ja täpsem informatsioon aadressil www.rotaryinstitute2010.dk.

Meeldetuletusi

” Aktiivse Rotary-klubi tegevuskava”  tuli täita ja saata hiljemalt 1. juuliks oma asekubernerile.
Klubid, kes ei ole seda veel teinud, palun saatke täidetud ankeet asekubernerile kohe.

Juulis tuli teha poolaasta raport (SAR) ja saata see RI  Zürichi büroosse. Raportil peab olema nii  presidendi kui sekretäri allkiri.

Lisaks tuli juulis maksta selle poolaasta RI per capita maksud. Kui peate kinni tähtaegadest, väheneb liigne töö ning posti hulk eriti RI-st klubide presidentidele.

Juuli osalemisstatistika tuleb kanda SR liikmete andmesüsteemi hiljemalt 15.8.2010

Rotary-dollar

Maksude maksmisel RI-le või Rotary Fondile kasutatakse dollari väärtuse ekvivalendina nn rotary-dollarit. Selle praeguse hetke kurss on 1USD = 0,77 EUR.

Kalendrisse

Piirkonnakonverents 2.–3.10.2010
Rotary seminar 8.–10.10.2010
Eesti rotary-klubide presidentide kohtumine, 23.10.2010, Türil
Eesti PETS 25.–26.2.2011, Tallinn
Soome PETS, 5.3.2011, Tammisaari
Aktiivset augustikuud!

Tervitustega

Hannu Ervamaa
DG 2010–2011

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.