Kuberneri kuukiri 7 – jaanuar 2010

Head klubide presidendid ja sekretärid, austatud rotariaanid

Meil on olnud suured pühad, töötegemises oli paus ja inimeste vahel valitses hea tahe. Oleme söönud rikkalikult, teinud kingitusi, põletanud küünlaid ja tantsinud ümber ehitud kuuse, päkapikumüts peas. Lühidalt, oleme tähistanud jõule üsna samal moel kui Rooma Impeeriumis peeti talvisele pööripäevale langenud suurt saagikoristuspidu. Meile rotariaaanidele ei ole siiski kätte jõudnud saagikoristamise aeg, sest meie aasta on alles poole peal. Kui  taas koidab argipäev ja Sol Invictus, Võitmatu Päike, hakkab pimedust võitma, on meil veel hulk aega viia ellu selle rotary-aasta plaane ja unistusi.

Jaanuarikuu Paul Harrise tsitaat

We need in this world a much better and clearer understanding of the worth of some things and the worthlessness of others. (The Rotarian, February 1915)

Rotary Internationali kuu teema

RI on nimetanud jaanuari rotary-teadmiste kuuks. See on meeldetuletus sellest, et rotariaanidena  peaksime teadma, millisesse organisatsiooni kuulume, milline on selle ülesehitus, mis on eesmärgid ja tegevuspõhimõtted. Ilma nende teadmisteta on raske tegutseda oma organisatsiooni ideaalide kohaselt. Klubi nädalakoosoleku programm peaks sisaldama ka rotary-teadmisi kas lühikeste infokildudena või pikemate ettekannete vormis. Rotary-teadmiste esitamisel  tuleks keskenduda olulisele ehk Rotary eesmärkidele ja tegevuspõhimõtetele ning jätta igasugune formaalne külg pigem kõrvale.

Rotary-teadmisi pakutakse meile rikkalikult. Üldist informatsiooni leiab Rotary-teatmiku sinistelt lehekülgedelt. Soome Rotary ja Rotary Internationali veebilehed (www.rotary.fi jawww.rotary.org) pakuvad suurel hulgal lisainfot. Rotary käsikiri on hea algmaterjal, mille algusosas käsitletakse ammendavalt Rotary ülesehitust. Lõpuosa kollastel lehekülgedel on RI põhikiri ja eeskiri, Rotary Fondi eeskiri ning Rotary-klubi põhikiri ja näidiseeskiri. See kõik on loomulikult kirjatarkus. Kõige paremini saab rotary-teadmisi ikka rotary-tegevuses klubi või piirkonna tasandil aktiivselt osaledes.

PETS koolitusseminaril antakse tulevastele presidentidele ja teistele klubiametnikele juhiseid, kuidas oma ülesannetega paremini hakkama saada. Piirkonnakonverents pakub kõikidele rotariaanidele võimaluse oma rotary-teadmiste lisamiseks. RI iga-aastasel konvendil võib igaüks meist saada osa Rotary rahvusvahelisest mõõtmest.

Piirkonna kubernerikandidaat

Nagu klubidele 14.12.2009 saadetud kirjas teada anti, valis nimetamiskomitee üksmeelselt aastaks  2012-2013 meie piirkonna kubernerikandidaadiks DT Harry Hedmani.

Kohustuslikud toimingud

• Rotary-aasta 2010–2011 klubiametnikud tuli sisestada Soome Rotary infosüsteemi enne 2009. aasta lõppu. Mitmete klubide andmed veel puuduvad. Palun kontrollige!
• Rotary-aasta 2010–2011 presidendi, sekretäri, varahoidja ja Rotary Fondi kontaktisiku andmed tuli sisestada ka RI Member Access süsteemi vastavalt Rotary-teatmiku lk 40-41 juhistele. Mitmete klubide andmed veel puuduvad. Palun kontrollige!
• Rotary-aasta 2010–2011 presidentidele, sekretäridele, klubimeistritele, IT-vastutajatele ja teistele soovijatele korraldatakse PETS koolitusseminar Espoo Dipolis 6.3.2010.  Eesti tulevastele klubiametnikele toimub eraldi seminar 26.–27.2.2010 Eestis.  Espoo seminari kava leiate lisast.

Aktuaalset

• Detsembri osalemisstatistika tuleb kanda SR liikmete andmesüsteemi hiljemalt 15.1.2010.
• Soome Rotary sisemiseks kasutuseks mõeldud lehekülgi on täiendatud. Täienduste loetelu on lisas.
• Üleriigiline Rotary Fondi seminar toimub 10.4.2010. Lisainfot leiate kirja lisast.

Rotarydollari

Rotarydollari kurss jaanuaris on 1 USD = 0,67 EUR.
Head alanud 2010. aastat!

Aatos Lahtinen
DG 2009-10

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.