Kuberneri kuukiri 11 – mai 2010

Head klubide presidendid ja sekretärid, austatud rotariaanid

Islandi väike Eyjafjallajökulli vulkaan peatas oma tuhaga jalapealt Euroopa lennuliikluse ja jättis kümned tuhanded reisijad ilma võimalusest vahetult koju naasta. Emake loodus näitas taaskord, kes on meie planeedi tegelik valitseja. Samas ilmnes ka, kuivõrd me siiski sõltume lennuliiklusest. Seda mõtet võib ka edasi arendada. Oleme loonud oma ühiskonnas teenuseid ainult tavapärastele tingimustele mõeldes, kuigi peaksime teadma, et emake loodus tahab aeg-ajalt ka oma ellu vaheldust. Möödunud talv – näide sellisest vaheldusest – andis õppetunni mitmele Euroopa riigile, kaasaarvatud Soome. Kõiki looduse kapriise on siiski võimatu ette ennustada.  Kui sellisest ettenägematusest tahaks midagi head leida, siis esimene mõte on: see annab kõikidele inimestele võimaluse järgida ühiskonna teenimise ideaali. See ongi esimene samm rotariaanluse poole.

Maikuu Paul Harrise tsitaat

It is reasonable to expect that it will be fashionable some day to build lives instead of fortunes. (The Rotarian, August 1921)

Rotary Internationali kuu teema

RI on nimetanud maikuu Rotary harrastus- ja erialarühmade kuuks. Rotaryle alust pannes seadis Paul Harris kõige tähtsamaks eesmärgiks sõpruse. Tõeline sõprus ei kehti ainult kindlal ajal ja kindlas kohas. Nii ongi loomulik, et ühiseid harrastusi omavad rotariaanid kohtuvad üksteisega ka nende harrastuste juures. Seda tehes näitavad nad ka omaltpoolt, et rotariaanlus pakub rõõmu. Klubid, piirkond, sama riigi piirkonnad või kogu rotary-kogukond korraldavad mitmes valdkonnas meistrivõistlusi, näitusi või muid kohtumisvorme, nagu ka selle kuukirja lõpuosast ilmneb. Kõik, kes on käinud Rotary iga-aastasel konvendil, mäletavad arvukaid näitusebokse, kus filatelistid, lendurid, ratsutajas või oinoloogid esitlevad oma tegevust ja pakuvad liitumisvõimalust. RI kodulehel rubriigis Service and Fellowship on pealkirja Global Networks all loetelu Rotary 54 rahvusvahelise harrastusrühma internetiaadressiga. Näiteks aadressil http://www.rotarianmagician.org leiate mustkunsti harrastajad. See oleks muuseas mitmes olukorras vägagi hea harrastus. Kõik harrastusrühmad veedavad suurepäraselt aega, elus on muidki väärtusi peale raha.

Montreali Konvendi volikirjad

Veel jõuab registreeruda Rotary Internationali konvendile, mis toimub Montrealis, Kanadas 20.–23.6.2010. Kõikidel rotariaanidel tasub osaleda! Konvendil peetakse ka RI aastakoosolek, kus valitakse muuhulgas RI president ja piirkondade kubernerid.  Hääleõigus on klubidel. Klubid võivad saata aastakoosolekule oma volitatud esindaja või anda volikirja mõnele muule rotariaanile. Meie piirkonna klubid, kes soovivad, et nende häält arvestataks aastakoosolekul, kuid ei saada sinna oma esindajat, võivad volitada  DGE Hannu Ervamaa end esindama.

Internetiklubi puudutav põhikirjamuudatus kinnitatud

RI Seadusandlik Kogu (COL) kinnitas 26.4.2010  internetiklubi puudutava põhikirjamuudatuse. Vaata lisast lähemalt.

Kohustuslikud toimingud

  • Mõnel klubil on veel piirkonna poolaastamaks tasumata.

Aktuaalset

  • Aprilli osalemisstatistika tuleb sisestada SR liikmete andmesüsteemi hiljemalt 15.5.2010.
  • Soome Rotary sisemiseks kasutuseks mõeldud lehekülgi on täiendatud. Täienduste loetelu on lisas.
  • Soomes, Akaas joostakse 22.5.2010 rotariaanide SM maraton. Kutse on lisas.
  • Katajanokka Rotaryklubi korraldab kontserdi ”Päästke Läänemeri” Temppeliaukio kirikus Helsingis 24.5.2010 kell 19.00. Kontserdikuulutus on lisas.
  • Raahes mängitakse Rotary-klubide vahelist tennist 19. – 20.6.2010. Kutse on lisas.
  • Kuopio-Velmies klubi pakub müüa raamatut, mis räägib Talvesõja lahingutest Suomussalmis, Sallas ja Kuusamos. Tulu raamatu müügist annetatakse Rotary Fondile. Teade on lisas.
  • Eelteade: Rotary-võrkpalli SM võistlused peetakse Jurvas 16. – 17.10.2010.

Rotary-dollar

Rotarydollari kurss mais on 1 USD = 0,73 EUR

Rohelist lehekuud!

Aatos Lahtinen
DG 2009–10

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.