Kuberneri kuukiri nr 9 ja 10 – aprill ja mai 2016

HEAD ROTARIAANID

Kuberneri kuukirjade kirjutamist alustades lubasin, et need jäävad ühe lehekülje pikkusteks ja nii need püsisidki – välja arvatud seekord! Samas võin eneseõigustuseks öelda, et siit tuleb korraga kaks kuukirja ehk üks lehekülg kuu kohta.

Aprill oli täis tegevusi ja sündmusi, mis hoidsid kubernerigi tegusana ja eemal arvuti klaviatuuri äärest. Kuid neist tegevustest ja sündmustest sündis ka palju sellist, mis on väärt edasirääkimist ja jagamist kõikidele piirkonna liikmetele.

Öeldakse, et soome keele kõige raskem sõna on ”tänan”! Üritan nüüd murda seda müüti ja jagada tänu, sest nii paljud teist on selle tõeliselt välja teeninud suurepärase hoolitsusega erinevate ühiste asjade eest.
TÄNAN piirkonnakonverentsi korraldamises osalenuid ja TÄNAN kõiki kaasalöönuid! Muidugi oli – ka tänavu – kahju, et kogu meie piirkonna liikmeskonnast osalevad nii vähesed päeva üritustel. Ei aidanud ka ürituse viimine väljapoole Helsingit. Kui küsisin ühe klubi liikmetelt, miks nende hulgast ei olnud osalemas ”realiikmeid”, sain üllatava vastuse. Liikmete arvates on piirkonnakonverentsid mõeldud vaid klubide presidentide jaoks. Alguses olin hämmastunud, sest kogu rotary-aasta jooksul on ürituse kohta palju meeldetuletusi saadetud. Konverentsi kuupäev on meil kõikidel alati teada juba aasta varem, kui vaid soovime selle endale meelde jätta. Asja üle lähemalt mõeldes, ei olnud ma lõpuks enam nii hämmastunud. Kuidagi on viimastel aastatel tekkinud just selline arusaam. Nii mõtlesin ju minagi, kui olin alles ”realiige”. Samas ei ole see sugugi nii, piirkonnakonverents on just nimelt mõeldud meile kõikidele! Ürituse eesmärk on koguneda vähemalt kord aastas, kohtuda endiste ja uute rotary-sõpradega, nautida huvitavat programmi, kohtuda vahetusõpilastega ja koos lõbutseda! Meil on seega selle ürituse turunduses palju ära teha, et kasvõi järgmisel aastal saaksime lõpuks väärilise osalejatearvuga piirkonnakonverentsi.

TÄNAN Macaba töörühma eriti õnnestunud töö eest! Brasiilia õpetajate külaskäik Soome oli vaatamata kõikidele väljakutsetele tõeliselt õnnestunud ja mõlemapoolne tagasiside ainult ülivõrdeline! Suur TÄNU ka peredele, kes andsid õpetajatele võimaluse külastada Soome kodusid. See, rohkem kui miski muu, oli parim rotary-vaimus toimuv rahvusvaheline tegevus.

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.