Kuberneri kuukiri nr 6 – jaanuar 2016

AUSTATUD ROTARIAANID

Uue aasta algus tekitab alati põnevust, mida see küll võib endaga kaasa tuua? Vähemalt loodetakse, et saabunud aasta oleks eelmisest parem – ükskõik kui hea oli möödunud aasta, on meie arvates alati põhjust paremat soovida.

Loodetavasti on lood sarnased ka meie rotary-elus. Olen eriti rõõmus ja tänulik klubidele kõikide nende tegevuste eest, mida mul oli võimalus sügisel oma klubikülastuste käigus jälgida ja eelkõige selle eest, et liikmeskonda puudutavad küsimused on lõpuks võetud tõsisemalt fookusesse ning hakatud selles suunas ka tegutsema. Oleme ainus piirkond Soomes, kes on liikmete arvu poolest positiivses arengus – seda esimest korda mitme aasta jooksul.

Erilist äramainimist ja õnnitlusi on kindlasti väärt need piirkonna klubid, kuhu on sellel aastal vastu võetud esimesed naisliikmed!

Loodan ka, et andmisrõõm ei ole keskendunud ainult jõuludele. Meediaettevõtja Michael Bloomberg on öelnud: ”Kui tahad aidata oma lapsi ja näidata üles armastust nende vastu, on kõige parem vahend selleks toetada organisatsioone, mis teevad maailmast parema paiga neile ja nende lastele”. See on just see, mida me rotariaanid teeme – energiliselt ja ülemaailmselt. Samas ajalehe Helsingin Sanomat artiklis räägitakse ka Bill ja Melinda Gatesi abistamisideoloogiast, milles nad õpetavad, et pelgalt aitamine ei ole piisav, aidata tuleb HÄSTI. Projekte tuleb valida hoolsalt ja kaalutledes, nii et aitamisest saaks aidatav maksimaalse kasu pikaks ajaks.

Rotariaanide koostöö Gatesi fondiga võitluses lastehalvatuse hävitamiseks maailmast on eriti hea näide sellest, kuidas efektiivse abistustegevusega saab muuta kogu maailma. Jätkame seda võitluste veel mõne aja, sest oleme oma eesmärgile juba nii lähedal!

Jaanuar on rotary-teadmiste kuu. Ehk on just nüüd hea mõte korrata klubikoosoleku alguses, mida meie moto ”Ühiskonna teenimine kõrgemale isiklikest huvidest” tähendab ja mida sisaldab ning kas meie klubi tegevus on kooskõlas Rotary viie teenistusliiniga.

Rotary-dollari kurss jaanuaris on € 0,93

Teile kõikidele väga head rotary-aastat 2016 soovides ….

Ritva Heinonen

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.