Kuberneri kuukiri nr 4 – oktoober 2015

AUSTATUD ROTARIAANID

Oktoober on olnud eriti kiire tegevuskuu. Klubikülastused on täies hoos ning juba 46 klubi on rikastanud minu rotary-maailma, rääkides oma tegevusest ja samas tuues esile oma mõtteid ja ootusi. Olen palunud kõiki klubisid saata mulle oma klubi käesoleva aasta tegevuskava – ja seda soovitavalt juba enne minu klubikülastust, et võiksin eelnevalt võimalikult hästi tutvuda klubi tegevustega.

Piirkonna 1420 sügiskoosolek peeti 24.10.2015 Vantaa Saga Congress Centeris. Suur tänu Helsinki City West RK liikmetele õnnestunud korralduse eest. Liikmeskonda oleks loomulikult soovinud osalemas rohkem näha. Üritusel avasingi arutelu, kas koosolek tuleks korraldada tulevikus ainult ”puhta” ühenduse koosolekuna või endiselt samasuguse osalise programmiga päevana. Pooldajaid leidus mõlemale ideele ning hääletusel sai rohkem poolthääli programmiga päev.

Mitmel klubivisiidil on küsitud kuberneri kuukirja klubidesse saatmise kohta. Kirja saadetakse piirkonna klubide presidentidele, kelle ülesanne on saata see edasi oma klubi liikmetele. Kirja saab lugeda ka piirkonna kodulehelt http://d1420.rotary.fi, mida soovitan käia aeg-ajalt külastamas. Piirkonna veeb on pidevalt ajakohane ja sealt leiab alati käesoleval hetkel aktuaalseid materjale.

Tuletaksin klubidele meelde olulist ülesannet, mille tähtaeg lõpeb novembri viimasel päeval – kubernerikandidaatide ettepanekuid aastaks 2018-2019. Juhised toimimiseks on saadetud klubidele ning palun teid kõiki tegeleda selle küsimusega oma klubikoosolekutel ja pakkuma julgesti välja oma kandidaate.

Viimasel ajal on palju küsitud, kuidas osalevad rotariaanid meid kõiki puudutava pagulasprobleemi lahendamises? Nüüd oleme käivitamas oma abistamisvõimalust, milleks on alaealiste varjupaigataotlejate huvide esindamine. Selle vastu ei ole ükski teine organisatsioon huvi üles näidanud, kuigi vajadus on suur. Küsimust on pagulasameti juures ette valmistatud ning rotariaanide koordinaatoriks on PDG Ilkka Torstila. Klubidele saadetakse õige pea tegutsemisjuhised, mille järel ootame liikmeskonna aktiivset kaasalöömist. Nüüd on meil võimalus anda oma panus – ütleksin, et ainulaadsel ja rotariaanidele kõige sobivamal viisil!

Rotary-dollari kurss oktoobris on € 0,90

Ritva Heinonen

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.