Kuberneri kuukiri 1 – juuli 2014

AUSTATUD ROTARIAANID!

Uus rotary -aasta algas 1. juulil 2014. Tänan neid, kes on aidanud oma varasemate aastate tegevusega luua head ja tõhusat tegutsemiskeskkonda. Tänu väärivad ka need, kes on liitunud piirkonnaorganisatsiooniga, et olla teenistuses järgmisel aastal.
Siira tunnustuse on ära teeninud IPDG Ilkka Torstila, kes hoidis ja arendas piirkonna tegevust oma kuberneriaasta jooksul, tehes seda sügava pühendumisega.

Juuli alguses toimus Austraalias, Sydneys Rotary Internationali 105. maailmakonvent. Osalejate arv küündis ligi 18 000 inimeseni. Noorsoovahetuse eelkonverents peeti 30.-31.5.2014. Osalesin nii konverentsil kui konvendil koos oma abikaasa Liisaga, kes pidas Soome esindajana ettekande noorsoovahetuse lühiprogrammide kohta. Oli suur rõõm näha ka kahte soome noort, kes esinesid väljapaistvalt kõikide Austraalias olevate vahetusüliõpilaste nimel, saades  publiku kõlava aplausi osaliseks.

Maailmakonvent pakkus huvitavaid programme ja ajakohaseid ettekandeid. Loengud olid kõrgetasemelised ja inspireerivad. Esinejad olid peaaegu eranditult RI endised presidendid.
Soovitan soojalt kõikidel osaleda tulevastel maailmakonventidel.

”LIGHT UP ROTARY”

”ROTARY NÄHTAVAKS” on Gary C.K. Huangi aasta moto. Rotary Internationali president Huangi eesmärk on viia ellu jõuline ülemaailmne liikumine, et tutvustada Rotaryt laia avalikkuse silmis. Rotary-tegevuse imago on liiga nõrk. Hoolimata sellest, et Rotary International on tegutsenud 105 aastat eriti aktiivselt ja edukalt humanitaarrindel, ei tunta meie tegevust piisavalt hästi. Meile on antud väga tähtis ülesanne: luua Rotaryle positiivne imago.
Õnnestumisvõimalus on meie endi kätes. Keegi teine ei tee seda meie eest.

”LET´S DO IT”!

PIIRKONNA AMETNIKUD

Kõikide piirkonnaametnike kontaktandmed võib leida uuest rotary-teatmikust. Oleme teie käsutuses ja vastame kõikidele Rotaryt ja piirkonda 1420 puudutavatele küsimustele. Kasutage ära neid oskusi, teadmisi ja tuge, mida piirkonnaorganisatsioon pakub.

AKTUAALSET

– Juulis tuleb koostada poolaasta aruanne (SAR) ja saata see RI Zürichi büroosse. President ja sekretär allkirjastavad aruande.
– Juulikuu ülesannete hulka kuulub ka poolaasta per-capita maksude ülekandmine RI-le.
– Vanas Porvoos meenutatakse 9. augustil Tove Janssoni 100. sünniaastapäeva suure perepeoga. Sündmusel jagatakse Rotary õhupalle! Korraldaja on Borgå RK – Porvoon RK.
– Helsinki International RC korraldab ”INTERNATIONAL CLEAN ENERGY SUMMIT” seminari.  Sündmuskoht ja aeg: FINLANDIA TALO, 25. september 2014.
– Soome Rotary-päeva tähistatakse 11. oktoobril 2014.
– Korjandus Uue lastehaigla heaks jätkub. Soome Rahvusooperi etendusele ”Viitta ja Pajatso”, mis toimub kolmapäeval, 12. novembril, on reserveeritud pileteid rotariaanidele, nende tuttavatele, sõpradele ja äripartneritele.
Pileteid saab LIPPUPISTE Oy kaudu.
– Piirkond 1380 korraldab suvise kogupere rotary-päeva Särkänniemi lõbustuspargis 9. augustil 2014.

PRESIDENDID!

Tänavuse rotary-aasta moto on ”ROTARY NÄHTAVAKS”. Meie ülesanne on luua vahendeid selle moto elluviimiseks.
Tasub juba praegu mõelda, kuidas just teie klubis seda teemat käsitleda.

ROTARY-DOLLAR

Rotary-dollari kurss juulis on € 0,73

Head suve soovides
Birger Stjernberg
DG 2014-2015

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.