Kuberneri kuukiri 9 – märts 2013

ROTARY PIIRKONNA 1420 KUBERNERI KUUKIRI KÕIKIDELE ROTARIAANIDELE                         Märts 2013

HEAD ROTARIAANID

ALGAS ROTARY-AASTA  2013-2014
Eelmisel laupäeval peetud PETS-il ehk uute klubiametnike koolitusseminaril käivitati järgmise rotary-aasta ettevalmistused klubitasandil. Selle moto võib sõnastada kui  VÄLJAKUTSEKS ON UUENEMINE, mis on otsene järg praeguse rotary-aasta tegevuseesmärkidele. Mõte, et rotariaanlusesse mahub muudki kui meeldiv koosolemine, on äratanud arutelu.  Peamiselt on jõutud järeldusele, et meie tegevus peab olema mitmemõõtmeline selleks, et rotariaanlus oleks ka tulevikus vahend heategude sooritamiseks meie kogukondades. Tänapäevaste rotariaanidena ei tohi me olla  isekad ega kaitsta seda, mis meile tundub praeguses elusituatsioonis mugav ja vähese vaevaga saavutatav.
Meie organisatsioon muutub tohutu kiirusega ning kui aprilli lõpus toimuvas Seadusandlikus kogus otsustatakse kaotada osalemiskohustus ning jäetakse klubidele vabad käed otsustamaks koosolekute pidamise viisi ja arvu üle,  seab see meie tegevusele juba täiesti uued piirid.  Eeskirjamuudatused hakkavad kehtima alates 1.7.2013 ja need on aruteluks esil  meie piirkonna foorumis. Järgmise rotary-aasta kavandamisel tuleb võimalikele muutustele pöörata tähelepanu juba täna ning kevade jooksul arutleda klubides selle üle, mis on nende  tegelik mõju.

ROTARY-AASTA 2013-2014 PIIRKONNA TOETUSED (DISTRICT GRANTS)
Väljakuulutatud tähtajaks saabus kümmekond piirkonna toetuste taotlust. Piirkonna Rotary Fondi komitee hindab need vastavalt Timo Kauppinenilt saadud ülevaatele märtsi lõpuks ning heakskiidetud taotlused avaldatakse aprilli kuukirjas. Timo Kauppinen võtab taotluste täpsustamiseks kõikide taotlejatega ühendust.  Üldine tähelepanek on, et taotluste kvaliteet on märgatavalt paranenud ja projektid mahuliselt suurenenud.

Veebruari kuukirjas välja kuulutatud parima projekti autasu otsustatakse taotluste hindamise käigus ja tulemus avaldatakse sügisesel piirkonnakoosolekul.

PIIRKONDA SAABUNUD TUNNUSTUS
Soome Rotary on avaldanud tunnustust meie piirkonna pikaajalisele sekretärile Mikko Suotsalole (Luoteis-Helsinki RK) ja autasustanud teda Soome Rotary teenetemärgiga tulemusrikka töö eest piirkonna ja kõikide rotariaanide heaks.
Parimad õnnesoovid Mikkole.

PIIRKONNA FOORUM
Pika ootamise järel avatud aruteluplatvorm on äratanud mitmeid kommentaare. Asja mõte on lubada aruteludel toimuda vabalt ja piiranguteta, usus, et aja jooksul leiab see üldist kasutust omavahelist suhtlemist edendava foorumina.
Foorumist saabuvate sõnumite hulka  saab lihtsalt piirata dialoogikastis nähtava Seadete valiku abil ning kui see ei õnnestu, saata sõnum piirkonnasekretärile Mikko Suotsalole.

EELOLEVAID SÜNDMUSI
Katajanokka Rotaryklubi korraldab Save The Baltic Sea Festivali 8-16.4.2013.
Meie piirkonna korraldatav Läänemere-teemaline seminar ”Fosforid põllule, mitte merre” toimub Raaseporis Novias 10.4.2013 kell 13-17 ( Vaata piirkonna kodulehelthttp://rotary1420.org/wiki/show/1753/rotareiden_ja_itamerihaasteen_seminaari_raaseporissa_10.4.2013_klo_13_-_17 )

Uute liikmete koolitusseminar (Rotary alusteadmised) korraldatakse Kalastajatorppas 25.4 kell 18.00.
Täpsemad juhised anname hiljem.

ROTARY-DOLLAR
Märtsis on rotary-dollari kurss 0.74 €

HEAD KEVADE ALGUST SOOVIDES

HARRY HEDMAN
DG

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.