Kuberneri kuukiri 8 – veebruar 2013

PIIRKOND 1420

Head piirkonna rotariaanid

LIIKMETE ARV  JA  OSALEMISSTATISTIKA
Piirkonna klubide tervisekaartide aastavahetuse tulemused on saadetud asekuberneridele klubide koosolekutel raporteerimiseks. Olukord piirkonnas ei ole kurb, vaid ainult murettekitav, sest uute liikmete liitumine meie tegevusega on eelmisel sügisperioodil üldiselt vähenenud, kuigi mõned klubid on teatanud oma liikmeskonna lisandumise kohta kiiduväärt  numbreid.
Ise ma ei usu, et ainult uute liikmete värbamine oleks lahendus meie tegevuse tulevikuväljavaadete kindlustamiseks, vaid pigem see, et meie tegevus muudetakse ajale ning eriti tänapäeva nõudmistele vastavaks. Helsingi keskuses on nõudmised teistsugused kui Hangos või Loviisas, kuid kummaski on need  teistsugused kui 10-20 aastat tagasi.
Nüüd, kui uued funktsionärid astuvad ametisse ja hakkavad kavandama tulevast 2013.-2014. rotary-aastat, kutsun kõiki üles katsetama uusi tegevusvorme ja kannustama klubi liikmeskonda astuma muutuste teele samas kui klubi liikmed kannustavad vastutajaid muutma tegevuse suund tänapäevale vastavaks.
Käesoleva ja tuleva rotary-aasta teemad annavad üheskoos suurepärase vundamendi sellele tööle. Vaja on vaid julgust ja pealehakkamist.
Julgust on vaja ka osalemisstatistika raporteerimiseks, olgu siis tulemused head või halvad. Klubi sekretäril ei kulu rohkem kui paar minutit  kuus klubi eelmise kuu andmete teatamiseks. Neist andmetest moodustub seejärel klubi tervisekaardi  raporti põhi, mis on väga hea töövahend oma klubi arengu jälgimiseks ja võrdlemiseks sama territooriumi teiste klubidega. Loodame, et asjad hakkavad paranema.

SOTSIAALMEEDIA PIIRKONNA VEEBILEHEL
Piirkonna kõikidele rotariaanidele on saadetud kasutajatunnused, millega pääseb osalema vestlustes meie ühistest küsimustest ja veidi ka muustki. Kasutage seda võimalust ja muutke see uueks informatsiooniallikaks. Lisainfot saab piirkonnasekretärilt.

FUTURE VISION PLAN  JA  ROTARY-AASTA 2013-2014 TOETUSTE TAOTLEMISE TÄHTAEG
Rotary Fondi uus tegevusmudel – Future Vision Plan –  hakkab meie piirkonna osas kehtima alates 1.07.2013.
Koolitustel on osalenud tähelepanuväärselt vähe piirkonna rotariaane, seetõttu on otsustatud moodustada territoriaalsed Future Vision Plan toimkonnad, kella ülesanne on kanda hoolt projektitegevuse edendamise ja üksikute klubide või klubikoosluste projektidele rahastuse hankimise eest.
Territoriaalsete toimkondade koosseisud avalikustatakse märtsis enne tegevuse algust.

Kõiki piirkonna klubisid kutsutakse üles veebruari lõpuks teatama piirkonnale vabas vormis taotlusena oma projektitoetuste vajadus aastaks  2013-2014, et taotlused jõutaks käsitleda ja saata õigeaegselt Rotary Fondile. Juhul kui me nii ei toimi, jäävad meil piirkonna abirahad täielikult saamata ning järgmine jagamine toimub alles aastal 2014-2015.
Taotlused võib saata mulle allolevale aadressile, seejärel võtame taotlejaga ühendust detailsema taotluse koostamiseks.

PETS MUNKKINIEMIS  09.03.2013
Helsinki Finlandia Hall Rk korraldab iga-aastase PETS koolituse ja piirkonnanõupidamise 09.03.2013 Munkkiniemi Ühiskoolis Helsingis  ( sama koht kui eelmisel korral).
Üritus on mõeldud peale tulevaste klubiametnike ka teistele huvilistele ning eriti uued liikmed saavad hea ettekujutuse meie tegevuse suundadest ja eesmärkidest.

TULEVASED PIIRKONNA SÜNDMUSED
Piirkonna korraldatavad ja piirkonnas toimuvad sündmused leiate kõige paremini piirkonna veebilehelt. Käige uudistamas.

ROTARY-DOLLAR
Rotary-dollari kurss on endiselt  US 0.77
HEAD KEVADE ALGUST JA KOHTUMISENI PETS-il

Harry Hedman
D-1420

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.