Kuberneri kuukiri 4 – oktoober 2012

KUBERNERI KUUKIRI PIIRKONNA 1420 ROTARIAANIDELE

Head rotariaanid

PIIRKONNAPIDU SAI LÄBI
Eelmisel nädalavahetusel peetud piirkonnapidu ja piirkonnakoosolek näitasid, et rotariaanid oskavad olla ka lõbusad, kui selleks võimalus antakse. Eriti silmatorkavalt oli üritusega rahul RI presidendi eriesindaja ja tulevane RI juhatuse liige PDG Holger Knaack (D1940).
Suure tänu on ära teeninud Munkkiniemi Rotary klubi heatasemelise korraldustöö ja ettekannete vahel kõlanud suurepäraste sissejuhatuste eest.

KUBERNERIKANDIDAADID ROTARY-AASTAKS 2015-2016
On taas aeg vaadata enda ümber ja pidada aru, kes võiks olla sobiv ja nõusolev kandidaat kuberneri ametipostile aastal 2015-2016. Meie piirkonna tava kohaselt kaasatakse valitud isik piirkonna töödesse-tegemistesse täie jõuga kohe pärast tema valimist, et ta saaks võimalikult laia pildi oma ülesannetest ja oskused nendega toimetulekuks enne tegelikku pingelist kuberneriaastat.
Igasugune otsene või kaudne kandidaadi reklaamimine või sellisena mõistetud tegevus on meie reeglite järgi rangelt keelatud ja võib viia kandidaadi diskvalifitseerimisele.
Kandidaadi seadmise viimane tähtaeg on 30. november 2012. Soome või rootsikeelsed taotlusele tuleb lisada ka ingliskeelne täidetud taotlusvorm, mis sisaldab teatud kirjalikke kinnitusi kubernerilt.

TEAVITAMINE KLUBIDE TEGEVUSEST
Piirkonna klubisid külastades olen olnud hämmastunud, et peaaegu kõik klubid osalevad mingites projektides. Hämmastus on olnud veelgi suurem selle üle, et naaberklubides ei teata neist projektidest midagi. Meil on piirkonnas umbes 3300 liiget ning on esmase tähtsusega, et iga klubi annaks piirkonna kodulehel teada oma tulevastest ja juba möödunud projektidest ja sündmustest. Nii suurtest kui väikestest. Foto ja 10 rida juttu piisab täiesti, saatke need piirkonnasekretärile Olavi Lohikoskile aadressil lohikoski@welho.com

RAHVUSVAHELINE LASTEHALVATUSE VASTU VÕITLEMISE PÄEV 24.10.2012 JA SOOME THIS CLOSE SAADIKU NIME AVALDAMINE
END POLIO NOW projekt jätkub praeguste prognooside kohaselt veel paar aastat. Klubidel, kellel on eelmisest aastast korjanduskaste või muud selleks sobivat varustust, soovitame  rahvusvahelisel lastehalvatuse vastu võitlemise päeval viia läbi samasugune korjandus kui aasta tagasi, laenama oma varustust teistelegi ja seda  muudel päevadel. Korjanduse võib korraldada suvalisel päeval, see ei ole seotud 24.10 kuupäevaga ning selleks on olemas kehtiv korjandusluba, mis on Soome Rotary ry nimel.
Piirkond 1420 on alustanud tegevust oma THIS CLOSE saadiku saamiseks, kes on lubanud hakata ka END POLIO NOW egiidi all tehtava töö patrooniks. Saadiku nimi avalikustatakse esmaspäeval. 22. oktoobril Helsingis peetaval lastehalvatuse vastast tööd käsitleval
konverentsil, kus ka rotariaanid on hästi nähtaval positsioonil. Sündmusele pääseb kutsetega, kuid mõned kohad on veel saadaval. Soovijad võivad võtta ühendust Ilkka Torstilaga.
Piirkond saadab kohe pärast nime avalikustamist voldikuid ja muid PR-materjale klubidesse, neid saab kasutada korjandustel ja ka tegevuse taustmaterjalina. Materjalid on enamasti tasuta.
Rotary Internationali kodulehelt leiate toreda THIS CLOSE klipi, kuhu soovijad saavad lisada oma foto, kui vaid sõrmed painduvad THIS CLOSE malli. Külastage kodulehte ja vaadake!

TULEVASI SÜNDMUSI
Rotary Fondi seminar toimub 22.11.2012 Kalastajatorppas ja teemaks on Future Vision Plan. Seminar on mõeldud klubide presidentidele ja fondi asjuritele. Osalemine on kohustuslik, kui klubi kavatseb taotleda klassifikatsiooni, mis on omakorda eelduseks Fondi ja piirkonna toetuse saamisele. Seminaril käsitletakse põhjalikult Future Vision Plan’i praktilist tähendust klubitegevusele. Klubide registreerimise osas võetakse seisukoht.
Piirkond saadab alanud nädalal kõikidele klubidele komiteede ja töörühmade ettepanekud koolituste ja muu tegevuse kohta sügisperioodil. Piirkond soovib viia läbi sellised koolitused, mis on vajalikud kõikidele klubidele ja mis sobivad kõige paremini suurtele rühmadele. Kommentaarid ja ettepanekud palun saata DT Timo Lhtinenile.

ROTARY-DOLLARI KURSS
Oktoobris on Rotary-dollari kurss 0,77 €

Head sügise jätku soovides

Harry Hedman
DG 2012-2013

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.