Kuberneri kuukiri 2 – august 2012

KUBERNERI KUUKIRI PIIRKONNA 1420 ROTARIAANIDELE

HEAD ROTARIAANID
Rotary-aasta 2012- 2013 on saanud tuule tiibadesse ning enamus klubidest on võtnud hästi vastu tänavuse aasta teema „Rahu läbi ühiskonna teenimise“.
August on liikmeskonna ja laienemise teemakuu. Kuigi tänavu ei rõhutata uute liikmete värbamise tähtsust samal määral kui eelmistel aastatel, on iga klubi ülesanne kanda hoolt selle eest, et klubi liikmeskond vastaks parimal võimalikul moel oma tegevuspiirkonna ühiskondlikule läbilõikele. Teiselt poolt püsib meie tegevus aktuaalsena vaid siis, kui me püüame mõjutada ühiskonda vastavalt Rotary aadetele. Teema „Rahu läbi ühiskonna teenimise“ pakub suurepärase lähtekoha koostööle teiste organisatsioonidega ja niiviisi saavutama märkimisväärsemaid tulemusi kui vaid üksi tegutsedes.

TERVISEKAARDI projekt
Kuopio-Veljmies Rotaryklubi liige IPDG Aarno Kari on loonud Soome Rotary-klubidele tervisekaardiprogrammi, kus hinnatakse iga klubi toimetulekut nii uute liikmete värbamises, liikmeskonna ealise struktuuri mitmekesisuse tagamises ning mõne muu tähtsama parameetri osas. Piirkonna tasandil avalikustatakse tulemused 15.augustil, seejärel tutvustavad asekubernerid neid kõikidele klubidele. Eelinformatsiooni põhjal on meie tervis päris heas seisukorras, kuigi piirkonna erinevate osade vahel on üsna suured käärid. Tulemused annavad igale klubile võimaluse võrrelda oma tegevust teiste lähiklubidega ja kogu piirkonna keskmisega. Usun, et tervisekaardist saab hea ja kasulik töövahend meie tegevuse paremaks muutmisel.

TEGEVUSEST TEAVITAMINE
Meie piirkonnas toimub ja juhtub nii mõndagi. Sageli jääb teave toimuva kohta ainult oma klubisse ning toredates ettevõtmistes osalevad vaid lähiümbrusse kuuluvad. Piirkonna koduleht on mõeldud üldiseks foorumiks, kus sobib teada anda nii suurtest kui väikestest sündmustest. Piirkonna II sekretär Olavi Lohikoski ( lohikoski@welho.com ) ootab infot eelseisvate sündmustest ja piirkonnas juba toimunust. Ta koondab ka RI teadaannetest olulisemad ja paneb need meie kodulehele üles.

FUTURE VISION PLAN
Rotary Fondi uue tegevusmudeli – Future Vision Plan – käivitamine on tänavuse rotary-aasta  suuremaid väljakutseid. Piikonna fondikomitee korraldab sügisel piirkonna erinevates osades mudelit tutvustavaid koolitusi. Praegu lisan sellele kuukirjale infoks ja tegutsemiseks Rotary Fondi koostatud ettevalmistuste ajakava. Juhul, kui klubi kaalub  Global Grants’ides osalemist, on tingimuseks klubi registreerimine ühenduste registris. Ka muudel põhjustel tasuks kõikidel klubidel uurida oma võimalusi ja soovi registreeruda, eriti vastutuse ja teatud haldusküsimustega tegelemise suhtes.  Kindlasti on paljudes klubides olemas vastav juriidiline kompetents nende küsimuste arutamiseks. Vajaduse korral saab abi ka piirkonnasekretärilt.

PIIRKONNAPIDU JA –KOOSOLEK 6.-7.10.2012 KALASTAJATORPPAS  HELSINGIS
Kogu piirkonna ühine suursündmus on saanud  uue kuue. Me ei kogune enam konverentsi pidama, vaid veetma ühist piirkonnapidu, mille moto on „Rotariaanlus on vahva“.  Esimene teadaanne selle kohta on juba saadetud klubidele ning ma palun seda levitada kõikide liikmete seas, et meie ühisele rotary-peole koguneks võimalikult suur hulk inimesi. Täpsema programmi ja registreerumisjuhised saadame paari nädala jooksul.

ROTARY-DOLLAR
Augustikuu dollari kurss on 0,83 €.

HEAD SUVE LÕPPU SOOVIDES
Harry Hedman DG 2012-2013

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.