Kuberneri kuukiri 1 – juuli 2012

KUBERNERI KUUKIRI PIIRKONNA 1420 ROTARIAANIDELE 

Head rotariaanid

TÄNUSÕNAD

Rotary-aasta on vahetunud ja uued klubiametnikud asunud oma ametitesse. Tean, et koos eelmise aasta ametivendade ja –õdedega on nad alustanud kevadel juba varakult tööd, et me kõik saaksime olla osalised selle aasta edukas ja vaheldusrikkas rotary-tegevuses. Ühinedes mu eelkäija IPDG Mikael Kietzi viimases kuberneri kuukirjas esitatud tänuga, tahan ka omalt poolt anda edasi soojad tänusõnad kõikidele jätkavatele ja ametist lahkuvatele klubiametnikele üheskoos tehtud töö ja suurepäraste saavutuste eest.

ROTARY-AASTA  2012–2013 ÜLESANDED

Selle rotary-aasta teema on PEACE THROUGH SERVICE. Teema on mitmetähenduslik ja võib-olla ka raskesti avanev, kuid see järgib Rotary Internationali ja Rotary Fondi uusi muutunud eesmärke. Juba 1920. aastate lõpus oli Paul Harris mures selle üle, et klubide tegevus suundus eelkõige sissepoole ega saavutanud sellist tähelepanu, mida laiaulatuslik rahvusvaheline organisatsioon tegelikkuses väärt oleks. Nüüd on selle murega hakatud usinalt tegelema. Meie aastateema julgustab igaüht vaatama ringi, otsides sihtkohti ja inimesi, kelle heaks rotariaanid saaksid klubi seinte vahelt väljudes tegutseda, järgides meie organisatsiooni põhimõtteid. Vastavalt sellele uuendusele  siirdub ka Rotary Fond Vision Plan süsteemile ning koondab  kõik meie organisatsiooni ressursid mõjusatesse ülemaailmsetesse projektidesse. Kõik need uuendused kokku muudavad Rotary innovaatiliseks ja kaasajaga paremini kaasas käivaks organisatsiooniks.

Vision Plan (endise nimega New Vision Plan) piirab mingil määral üksikute klubide võimalusi osaleda kohalikes projektides, sest vana tuttav Matching Grants süsteem lõpeb 1.7.2013.

Rotary-aasta 2012–2013 on üleminekuaeg ja see esitab meile väljakutse leida uusi, oma mõjult olulisi kohalikke projekte ning samal ajal valmistuda osalema rahvusvahelistes projektides.
Koolituskomitee koos Rotary Fondi komiteega on valmis aitama klubisid ning korraldavad sügisel erinevas vormis koolitusi eelmainitud teemadel.

Minu klubivisiitide ajal loodan saada vastuseid, kuidas klubid kas üksi või mitmekesi kavatsevad toime tulla nende vastutusrikaste ülesannetega.

PIIRKONNA AMETNIKUD

Uuest rotary-teatmikust leiate piirkonna 1420 ametnikud. Igaüks neist on teie käsutuses ning võite võtta nendega vabalt ühendust nii suurtes kui väikestes Rotarysse puutuvates küsimustes. Samuti on nad lubanud tulla teie klubi koosolekutele selgitama oma tegevusvaldkonda puudutavaid küsimusi. Kasutage seda võimalust.

KUBERNERI  KUUKIRI ILMUB  NÜÜDSEST AINULT PIIRKONNA KODULEHEL

NB! SEE PUUDUTAB AINULT SOOMEKEELSET KUUKIRJA! EESTIKEELSE OSAS INFO TÄPSUSTUB.
Käesolev kuberneri kuukiri on viimane, mis saadetakse e-posti teel. Edaspidi ilmub (soomekeelne) kuukiri ainult piirkonna kodulehel ning klubide presidentidele, sekretäridele ja teistele postiloendis olevatele isikutele saadetakse e-kiri lingi ja teatega, et kuukiri on kodulehel ilmunud. Nii on kuukiri kõikidele lugemiseks kättesaadav ja selles käsitletud teemad ka tagantjärele lihtsamalt leitavad.

TEADAANDED JA MAKSUD

Ametnike vahetudes palun kõikidel klubidel kontrollida, kas registrisse on kantud õiged liikmete andmed ja kas SAR maksud on õiges summas õigeaegselt makstud. Tegematajätmine või hooletus tekitab määratul hulgal lisatööd nii klubides, piirkonnas kui Zürichi büroos.
Soovin teile kõikidele head suve jätku!

Harry Hedman
DG 2012–2013

Rotary-dollari väärtus juulis on 0,80 €.

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.