Kuberneri kuukiri 8 – veebruar 2012

Austatud rotariaanid

Veebruari lõpp terendab ees ja sellega koos ka saabuvad suusapuhkused. Algamas on ka meie klubide presidentide lõpuspurt. Usun, et jaksame kõik pingutada rotary-aasta lõpuni, mille järel hakkavad omakorda  innukalt tegutsema tulevased klubiametnikud. Uuendatud  PETSi ettevalmistus on  asekuberneride juhtimisel käivitunud ja tagasiside on olnud positiivne. Tuletan teile meelde, et kõikidele meie piirkonna liikmetele mõeldud PETS peetakse Munkkiniemi ühiskoolis laupäeval,  3.3.2012 ning Eestis Raplas 17.02.1012. Registreerumisjuhised leiate piirkonna kodulehelt.

Klubide annetused Rotary Fondi igaaastasesse fondi  (Annual Programs Fund APF)

Kutsun klubisid üles tegema annetusi Rotary Fondi iga-aastasesse fondi.  Sellega kindlustame, et piirkond ja selle kaudu ka meie klubid saavad kasutada SHARE süsteemi järgi DDF ja DSG toetusi kolme aasta pärast. Nagu te teate, tagastatakse pool meie klubide iga-aastasesse fondi tehtavatest annetustest kolme aasta pärast  piirkonna käsutusse ning piirkond saab selle abil toetada klubide kohalikke  humanitaarprojekte.  Iga-aastasesse fondi tehtud annetused suurendavad ka klubide PHF punkte,  millega saab väärikaid rotariaane meeles pidada PHF tunnustusega.

See tähendab, et iga-aastasesse fondi tehtavatel annetustel  on mitmekordne mõju klubide tegevusvõimalustele.

Praegusel hetkel oleme selgelt  maas eelmise rotary-aasta sama aja tulemustest. Soovitan klubide presidentidel kindlustada, et osa klubi kasutuses olevatest ressurssidest suunatakse Rotary Fondi. Praeguse  presidendi ametiaja PHF taotlused tuleb saata õigel ajal Rotary Zürichi büroosse, sest alates aprillist hakkavad taotlused kuhjuma ning nende käsitlemise aeg ja sellega seoses ka tunnustuskirjade  saamine pikenevad nädalate võrra.

Klubidel on praegu hulganisti kasutamata PHF punkte. Klubide presidendid, sekretärid ja Rotary Fondi asjurid saavad jälgida kogunenud punkte Member Access süsteemist, liikudes alajaotusse Contribution & Recognition Reports”  – ”Club Recognition Summary” .
Vajadusel on võimalik saada lisainfot piirkonna Rotary Fondi eest vastutavalt Tapani Peltonenilt tapani.peltonen(at)kontino.fi tai 0500 409 155.

Teadaandeid:

– Meie piirkonnas on 11 klubi, kes ei ole veel teatanud oma tulevasi klubiametnikke rotary-aastaks 2012–2013. Palun neil klubidel, keda see puudutab, teha aruanne nii kiiresti kui võimalik.
– Soome Rotary IT komitee on teinud klubide kodulehtede võistluse otsused. Tänavu kuulutati võitjaks  Kuopio-Kallaveden Rotaryklubi piirkonnast 1430. Teise koha  saavutas Lempäälän Rotaryklubi ja kolmanda meie oma piirkonna Pasilan Rotaryklubi
http://www.rotary1420pasila.n-serv.kotisivut.com/
– Espoon Rotaryklubi http://www.espoonrotaryklubi.org/ mainiti ära aukirjaga.
– PALJU ÕNNE võitjatele!
– Keuruun Rotaryklubi korraldab sel aastal Rotary Soome Meistrivõistlused jääaluses kalapüügis. Lisainfot sündmuse kohta leiate Soome Rotary veebilehelt.

– Üleriigiline Rotary Fondi seminar peetakse laupäeval, 24.3.2012 Tamperes. Lisainfo ja registreerumisvorm asuvad Soome Rotary veebilehel.
– Veebruari rotary-dollari kurss, mida kasutatakse RI-le maksude sooritamisel või Rotary Fondile annetuste tegemisel, on 1 USD = 0,77 euro.

Head talve jätku soovides,

Mikael Kietz
DG 1420

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.