Kuberneri kuukiri 1 – juuli 2010

Head klubide presidendid ja sekretärid, austatud rotariaanid

Rotary-aasta 2010–2011

Rotary-ratas on taas teinud ühe ringi ning oleme alustamas uut rotary-aastat. Rotary Internationali korraldatud 101. konvendil Montrealis, Kanada Quebeci provintsis lõpetas ametistlahkuv RI president šotlane John Kenny emotsionaalselt oma ametiaja ning tema järglane, USA kesk-läänest pärit olev Ray Klinginsmith avalikustas oma programmi ja oli valmis vastu võtma RI presidendi ameti.

Ray Klinginsmithi rotary-aasta teema on Building Communities – Bridging Continents ehk Ehitame ühiskonda – ühendame kontinente.
Teema selgitab Rotary olemust mitterotariaanidele ning teiselt poolt tugevdab ja rõhutab Rotary põhimõtete tähtsust rotary-klubide liikmetele.

Teenistused juhivad tasakaalustatud tegevusele

Tegevust juhivad endiselt teenistused, mida nüüd on viis: klubi- ja erialateenistus aitavad meil nautida elu erinevaid aspekte ja olema head kodanikud. Kogukonna- ja erialateenistus koos muudavad meie kodukoha paigaks, kus on hea  elada ja töötada.
Rahvusvaheline teenistus annab meile võimaluse teha koostööd teiste riikide ja kontinentide klubidega, et kogu maailm oleks elamisväärt koht. Uus teenistusliin –  uued sugupõlved – suunab oma tegevuse noortele. Järgneva aasta jooksul naaseme selle teema juurde kindlasti korduvalt. Kõikidel teenistusliinidel  toimuv tulemusrikas tegevus toob klubile RI presidendi tunnustuse ja aukirja.

Eesmärkidest

Selles kirjas tahaksin mainida vaid lühidalt meie algava aasta eesmärke. Piirkonnal on kolm eelistatud tegevusvaldkonda: klubide toetamine ja tugevdamine, Rotary imago ja informatsiooni parandamine ehk sise- ja väliskommunikatsiooni  tõhustamine ning kolmandaks humanitaarset laadi teenistuse edendamine. Täpsemalt on eesmärke kirjeldatud meie piirkonna kodulehel olevas programmis.

Ametiraha vahetus

Nii kõikides klubides kui piirkonnas toimus ametite üleandmine uutele vastutajatele, tänati ametist lahkunuid ja püstitati uusi eesmärke.
Kuberneri ametiraha  vahetus toimus Eira klubi koosolekul 28. juunil. Pidulikus õhkkonnas sain kuberneri kaaluka ametiraha oma eelkäijalt Aatos Lahtinenilt. Ametiraha üleandmisel peetud kõnesid saab lugeda Eira Rotaryklubi kodulehelt presidendi veerust. Siinkohal tahan siiski veelkord tänada Aatos Lahtineni hea, kasuliku ja täpse tegevuse eest, mis on eeskujuks kõikidele rotariaanidele.

Klubivisiidid

Selle kuukirja ilmumise ajal olen ilmselt oma esimesel klubikülastusel Tallinnas, kus klubid traditsiooniliselt kogunevad ühiselt uut Rotary-aastat alustavale sündmusele.
Enne tegelike klubivisiitide  algust veedab Tallinna Rotary Klubi oma 80. aastapäeva, mille tähistamiseks korraldataval ballil osaleb loodetavasti võimalikult palju kutsutud rotariaane.

Ametlikud klubivisiidid toimuvad kokkulepitud ajakava kohaselt juuli lõpust kuni poole novembrini. Kontrollige palun oma klubisse toimuva külastuse aeg programmist.

RI kuu teema

Juulikuu teema on lugemis- ja kirjutamisoskus.

Aktuaalset

– ” Aktiivse Rotary-klubi tegevuskava”  olen saanud täidetuna hetkel 47 klubilt ehk saatmisprotsess on 63,5. Saada täidetud tegevuskava oma asekubernerile, kui sa ei ole seda veel teinud!
– Juulis tuleb teha poolaasta raport (SAR) ja saata see RI  Zürichi büroosse. Raportil peab olema nii  presidendi kui sekretäri allkiri.
– Juulis tuleb maksta RI per capita maksud poole aasta eest.
– Juuni osalemisstatistika tuleb kanda SR liikmete andmesüsteemi hiljemalt 15.7.

Rotary-dollar

Maksude maksmisel RI-le või Rotary Fondile kasutatakse dollari väärtuse ekvivalendina nn rotary-dollarit. Selle praeguse hetke kurss on 1USD = 0,80 EUR.

Veebilehed

Piirkonna kodulehe aadress on www.rotary.fi/1420 ja Soome Rotaryl  www.rotary.fi. Mõlemalt leiab hulgaliselt kasulikku infot.  Eriti tasub tutvuda kodulehel oleva mitmekülgse koolitusmaterjaliga.

Eriti meeldivat kesksuve soovides,

Hannu Ervamaa
DG 2010–2011

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.