Kuberneri kuukiri 2 – august 2009

Head klubide presidendid ja sekretärid, austatud rotariaanid

Jaagup on heitnud külma kivi vette, pardipojad on varsti juba oma ema suurused ja vähid hakkavad siirduma punastena lauale. Need kõik on kindlad märgid rotary-tegevuse elavnemisest pärast kõikehalvavat soome suve. On aeg hakata tõsiselt ehitama Rotary tulevikku. Seda saab proovida näiteks tehes midagi uut, kasvõi väikest.

Augustikuu Paul Harrise tsitaat

In the final analysis, Rotary exists for the purpose of developing the individual member and thereby increasing his capacity to serve.
(Message to the Buffalo RC, 1922)

Rotary kuu teema

Rotary-tegevust ei oleks ilma klubideta ning klubisid ei oleks ilma liikmeteta. Nii on augusti rotary-teemaks liikmeskond ja selle laienemine – sellest ei ole midagi tähtsamat. Ei ole siiski piisav, et rotary-klubis on liikmeid, seal peab valitsema ka rotary-vaim. Siis tullakse klubikoosolekutele hea meelega, seal tuntakse end hästi ja osaletakse rotary-tegevuses. Kõige kindlamaks tagatiseks on aga klubi tegevuse toetumine kolmele Rotary põhisambale: sõprusele, vaimsele kasvamisele ja soovile teenida ühiskonda.

Heal rotary-klubil on pidevalt käimas liikmete värbamine, millega korvatakse klubist ühel või teisel põhjusel lahkuvaid liikmeid. Liikmete värbamisega kannab klubi hoolt ka selle eest, et tema suurus oleks piisav võrreldes tema eesmärkidega. Ilma pideva liikmete juurdehankimiseta võib klubi närtsida, kokku kuivada ja lõpuks olematusesse kaduda.

President John Kenny rõhutab ajakirja The Rotarian augustinumbri  juhtkirjas, et liikmete värbamises on kvaliteet kvantiteedist olulisem.  Tuleb katsuda kindlustada juba ette, et silmapiiril olev uus liige omandaks rotary-ideoloogia ja et ta sulanduks hästi klubisse. Kenny soovitab, et liikmekandidaat käiks enne paar korda klubis tutvumas ja alles siis kaalutletaks tema liikmeksvõtmise poolt- ja vastuargumente.

Kuberneri klubivisiidid

Kaks esimest klubivisiiti on juba tehtud. Külastasin oma abikaasa Sirkka-Liisaga Ekenäs RK-d kauni suveilmaga ja Hangö-Hanko RK-d lausvihmas. Mõlemast klubist jäi hea mulje.
Eelolevate klubivisiitide kuupäevad ja kellaajad leiate piirkonna koduleheltwww.rotary1420.org
Kohustuslikud toimingud

” Aktiivse Rotary-klubi tegevuskava”  tuli saata 1. juuliks asekuberneridele. Klubisid, kes seda ei ole veel endiselt teinud, palun saata täidetud ankeet esimesel võimalusel asekubernerile!

Juulis tuli teha poolaasta raport (SAR) ja saata see RI  Zürichi büroosse. Raportil pidi olema presidendi ja sekretäri allkiri. Juulis tuli maksta ka RI per capita maksud poole aasta eest. Tähtaegadest kinnipidamine vähendab märgatavalt RI-st klubi presidendile saabuva posti hulka.

Piirkonnakonverents

Piirkonnakonverents peetakse Helsingis Munkkiniemis 3.- 4.oktoobril. Konverentsil tutvustatakse mitmekülgset rotary-tegevust ja lõbutsetakse. Konverentsile saab registreerida alates 15.augustist piirkonna kodulehe www.rotary1420.org kaudu. Iga klubi peaks saatma konverentsile lisaks presidendile ja sekretärile ka uusi liikmeid, et need saaksid laiema pildi Rotaryst.

Aktuaalset

– Juuli osalemisraport tuleb saata Rotary-büroosse hiljemalt 15.8.
– Varssavi Rotary Seminar algab 25.9.  Seminar pakub igale aktiivsele rotariaanile suurepärase võimaluse laiendada ja süvendada oma teadmisi Rotaryst. Veel saab registreeruda aadressil www.warsawrotaryinstitute2009.pl.

Rotary-dollar

RI või Rotary Fondi maksude arvestamiseks kasutatakse dollari väärtuse ekvivalendina kord kuus kindlaks määratud rotary-dollarit. Selle kurss on endiselt 1 USD = 0,73 EUR.

Viljakat augustikuud!

Aatos Lahtinen
DG 2009-10

See sait kasutab küpsiseid, et pakkuda teile paremat sirvimiskogemust. Seda veebisaiti sirvides nõustute küpsiste kasutamisega.